Ειδήσεις

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας ανέργων και μειονεκτούντων πολιτών Δήμου Καρδίτσας


Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Ανέργων και μειονεκτούντων πολιτών Δήμου Καρδίτσας (ΚΥπΕΑ),με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) και του ΕΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας2014-2020 καθώς και τη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας.

Φορέας λειτουργίας του Κέντρου είναι η Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

Πρόκειται για μια νέα πιλοτική δομή που έχει ως στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας των ανέργων και μελών ευπαθών ομάδων της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας.

Το Κέντρο στελεχώνεται από έναν Υπεύθυνο, 2 Οικονομολόγους και 1 Ψυχολόγο και εξυπηρετεί πολίτεςστο πλαίσιο της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αξιοποιεί τις συνέργειες μεταξύ κοινωνικών υπηρεσιών, δημοσίων υπηρεσιών απασχόλησης, φορέων επιχειρηματικότητας και δικτύων επιχειρήσεων. Στις υπηρεσίες περιλαμβάνονται η υποστήριξη της δικτύωσης, της συμβουλευτικής και της επιχειρηματικής εκκίνησης ανέργων και μελών ευπαθών ομάδων συμβάλλοντας στην ενεργό κοινωνική τους ενσωμάτωση. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του Κέντρου αναμένεται να παρασχεθούν υπηρεσίες σε τουλάχιστον 40 ανέργους.

Τα γραφεία στεγάζονται στη Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας επί της οδού Διάκου και το τηλέφωνο εξυπηρέτησης είναι το 24410-22800.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας: Συμμετέχουμε στην απεργία
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακό εργαστήρι από τον ΣΘΕΒ με θέμα: Εργαλεία οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την Ε.Ε.