Ειδήσεις

Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου Μουζακίου


Στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση Γενικού Λυκείου Μουζακίου», προχώρησε την Τετάρτη 10/02, ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου τεχνικής εταιρίας «Λάμπρος Ευθυμίου του Ευριπίδη», παρουσία της αρμόδιας μηχανικού Φωτεινής Καλλιάρα. Το έργο χρηματοδοτείται από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα  Θεσσαλίας 2014-2020» της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και το κοινό μας όραμα να εφαρμόσουμε πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον, μας οδήγησε στην υπογραφή αυτή της σύμβασης. Σε συνάρτηση με την αλλαγή της στέγης που έχουμε δρομολογήσει ως Δημοτική αρχή, η ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Λυκείου Μουζακίου, το καθιστά ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο, το οποίο θα αφήσει το «αποτύπωμά» στη νεολαία μας», τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Στάθης.

Για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, κατόπιν των προτάσεων του ενεργειακού επιθεωρητή, προβλέπεται να γίνουν τα ακόλουθα:

  1. Τοποθέτηση σύνθετου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας και φέροντος οργανισμού τύπου με διογκωμένη γραφιτούχα πολυστερίνη πάχους 70mm στο υπόλοιπο τμήμα του εξωτερικού κελύφους του κτιρίου.
  2. Τοποθέτηση ορυκτοβάμβακα πάχους 100mm μόνωσης της στέγης.
  3. Αντικατάσταση κουφωμάτων των παραθύρων με νέα κουφώματα αλουμινίου, υψηλής ενεργειακής απόδοσης με θερμοδιακοπή, που φέρουν διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες τρίτης γενιάς-τεσσάρων εποχών.
  4. Αντικατάσταση εξωτερικών θυρών με νέες από αλουμίνιο υψηλής θερμομονωτικής ικανότητας.
  5. Προεγκατάσταση συστήματος θέρμανσης αερίου.
  6. Τοποθέτηση ογδόντα (80) φωτιστικών σωμάτων οροφής με νέα φωτιστικά τύπου LED PANEL, φωτεινής απόδοσης 100%, ονομαστικής θερμοκρασίας χρώματος 4000Κ, συνολικής ισχύος 45W, ενεργειακής κλάσης Α+.
  7. Τοποθέτηση πενήντα ένα (51) φωτιστικών σωμάτων οροφής με νέα φωτιστικά τύπου LED PANEL, φωτεινής απόδοσης 100%, ονομαστικής θερμοκρασίας χρώματος 4000Κ, συνολικής ισχύος 34W, ενεργειακής κλάσης Α+.

Το συνολικό ποσό σύμφωνα με τη σύμβαση είναι 131.602,20€

(χωρίς Φ.Π.Α) και 163.186,73€ (με Φ.Π.Α)

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αρνητικά όλα τα rapid tests στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Σε επιφυλακή η Καρδίτσα εν όψει της κακοκαιρίας Μήδεια