Ειδήσεις

Υποδοχή της Δίζωνης Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσας


Μεγάλη ευλογία για την πόλη της Καρδίτσας η Παρασκευή 5 Απριλίου 2024. Με την παρουσία πιστών, μέσα σε κλίμα κατάνυξης έγινε η υποδοχή της Δίζωνης Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσας.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας έγινε στις 18.30 μ.μ.  στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντά.

Την Ιερά Εικόνα κόμισε ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γεννήσεως Θεοτόκου Πετριλίων, Πανοσιολογιότατος, Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε στο κέντρο του Ιερού Ναού και ακολούθησε η Γ΄ Στάση των χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης.

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως εορτάσθηκε και η Γ΄ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η επονομαζόμενη Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καρδίτσας. Το Πανηγυρικό Όρθρο και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιεζεκιήλ.

Έγινε και η περιφορά του Τιμίου Σταυρού εντός του Ιερού Ναού με εξαπτέρυγα, ψάλτες και τον Τίμιο Σταυρό επάνω στα λουλούδια, που κρατούσε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού.

Προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα και τον Τίμιο Σταυρό με ευλάβεια όλοι οι πιστοί αντλώντας δύναμη και κουράγιο για την συνέχιση του αγώνα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

 

Προηγούμενο άρθρο Στο 2ο ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας η Καρδίτσα στις 16 Μαϊου
Επόμενο άρθρο Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας - Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπαλούκας στο Ηχόραμα 100,8