Πρωτοσέλιδο

Ζεσταίνεται η αγορά της Καρδίτσας ενόψει Πάσχα


Τη δική τους Ανάσταση φαίνεται πως περιμένουν οι έμποροι της Καρδίτσας ευελπιστώντας ότι η κίνηση στην αγορά θα οδηγήσει σε ουσιαστική αύξηση του τζίρου τους.

Η κίνηση είναι πραγματικά αυξημένη και ιδιαίτερα από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά, που πληρώθηκε το Δώρο του Πάσχα, η αγορά άρχισε να ζεσταίνεται.

Την τιμητική τους, αυτές τις ημέρες, έχουν τα καταστήματα με τα εποχιακά είδη και φυσικά τα μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης για τα απαραίτητα δώρα προς τα βαφτιστήρια.

Για άλλη μια φορά, εξάλλου, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, καλεί το καταναλωτικό κοινό να εμπιστευτεί για τα ψώνια του την τοπική αγορά καθώς υπάρχει και επάρκεια και ποικιλία προϊόντων, αλλά και καλές τιμές. Ενώ στέλνει το εξής μήνυμα: «Καρδιτσιώτη, στηρίζοντας την αγορά σου, στηρίζεις την πόλη σου».

Σε ό, τι έχει να κάνει με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για το επόμενο διάστημα, αυτό  διαμορφώνεται ως εξής :

  • Μ. Παρασκευή 14/4: από 12:00 έως 18:00
  • Μ. Σάββατο 15/4: από 08:300 έως 15:00

Τα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν την Τρίτη 18 Απριλίου.

Το «καλάθι του νονού»

Την ίδια στιγμή, σε ισχύ είναι και το «καλάθι του νονού» με πολλές κατηγορίες προϊόντων που περιλαμβάνουν από παιχνίδια μέχρι λαμπάδες και σοκολατένια αυγά.

Κάθε κατάστημα επιλέγει την ένταξη στο καλάθι του νονού μιας ή περισσότερες κατηγορίες προϊόντων ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο και από μικρά καταστήματα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια χωρίζονται σε κατηγορίες οι οποίες έχουν ως εξής: παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

Το μέτρο θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου και σε αυτό θα συμμετέχουν υποχρεωτικά, οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ και εθελοντικά όσες επιθυμούν.

 

Προηγούμενο άρθρο Το Γηροκομείο Καρδίτσας επισκέφθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Δημητρίου Αναγνωστόπουλου για το Πάσχα