Πλήρης ανακαίνιση στα εργαστήρια τέχνης του Δήμου – Πολύτιμη η βοήθεια του ΤΕΙ Ξύλου για την αλλαγή του εξοπλισμού


Με βαθιά γνώση των απαιτήσεων και κατανόηση του σύγχρονου ρόλου που καλούνται να «παίξουν» τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Καρδίτσας στους νέους της περιοχής μας, ο Πρόεδρος της συγκεκριμένης μη κερδοσκοπικής εταιρείας – Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας κ. Βασίλης Μπατζιάκας, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των υπηρεσιών που θα εκπορεύονται αρχικά μέσα από ένα πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο περιβάλλον και που θα ενισχύουν τις διαδικασίες για τη δημιουργία ιδεών και προτάσεων, το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει στην πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου, ξεκινώντας από την αλλαγή του εξοπλισμού (γραφειακού εξοπλισμού, πάγκων εργασίας, βιβλιοθηκών κλπ) και θα συνεχίσει με το εσωτερικό και εξωτερικό βάψιμο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα Εργαστήρια Τέχνης.

Ο κ. Μπατζιάκας

Προς αυτή την κατεύθυνση και δεδομένης της οικονομικής στενότητας που διακρίνει τα Εργαστήρια Τέχνης αλλά και τον Δήμο Καρδίτσας που ετήσια ενισχύει οικονομικά τη δομή, το Δ.Σ. των Εργαστηρίων ζήτησε από το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Καρδίτσας και συγκεκριμένα τον Προϊστάμενό του κ. Γιώργο Νταλό να βοηθήσουν ώστε να εξοπλιστούν κατάλληλα τα εργαστήρια. Όπως τόνισε ο κ. Μπατζιάκας, «δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να αλλάξουμε τον εξοπλισμό μας, παρά μόνο εάν κάποιος μας βοηθούσε αφιλοκερδώς, πράγμα που έπραξαν τα ΤΕΙ, καταβάλλοντάς τους μόνο το κόστος των υλικών». Όπως συνέχισε ο ίδιος, «τα έπιπλα ήταν πεπαλαιωμένα και με πολλές φθορές, εικόνα που δεν ταίριαζε σε μια καλλιτεχνική δομή όπως αυτή των Εργαστηρίων Τέχνης τα οποία απευθύνονται σε όλους τους Καρδιτσιώτες  και οι οποίοι θα μπορούσαν να ενισχύσουν  και να συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο».  Τέλος ο Πρόεδρος των Εργαστηρίων Τέχνης εξήρε το ρόλο του ΤΕΙ Ξύλου, τονίζοντας ότι «έχει δείξει έμπρακτα όχι μόνο το ακαδημαϊκό του έργο αλλά και τη σημαντική του παρουσία στην κοινωνία της Καρδίτσας, κάτι που έχει γίνει μέσα και από άλλες συνεργασίες που έχει κάνει με τον Δήμο Καρδίτσας».

Δράσεις

Το Δ.Σ. των Εργαστηρίων Τέχνης, δεν επαναπαύεται όμως στις δράσεις που ήδη υλοποιεί (εργαστήρι σχεδίου, εργαστήρι κεραμικής, αγιογραφίας, ζωγραφικής, κόμιξ, εικαστικού κοσμήματος, «παιδί και ζωγραφική», θεατρικής παιδείας), αλλά αναζητά και άλλες μορφές έκφρασης προκειμένου να διευρυνθεί ο πολιτιστικός του ρόλος και να καταστεί ένας φάρος πολιτισμού για την Καρδίτσα. Έτσι, υπάρχουν σκέψεις για την πραγματοποίηση σεμιναρίων κόμικς και οργάνωση ενός φεστιβάλ κόμικς (σκέψη που ακόμη είναι στα σπάργανα) με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα, ενώ ήδη έχει δημιουργήσει μια δίλγωσση ιστοσελίδα (έπειτα από διαγωνισμό) ώστε όσοι ενδιαφέρονται για τις δράσεις των Εργαστηρίων Τέχνης να ενημερώνονται από αυτή. Παράλληλα, η διοίκηση της δομής πραγματοποιεί επαφές με άλλα εργαστήρια τέχνης απ’ όλη τη χώρα προκειμένου να υλοποιηθεί μια κοινή έκθεση στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για ανεύρεση επιπλέον αίθουσας στη δημοτική αγορά, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των εργαστηρίων.

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός: «Πρέπει να επενδύσουμε στους νέους, στην καινοτομία, στις ρηξικέλευθες και πρωτοπόρες ιδέες»
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης»