Απάντηση Σουφλάκου στο κείμενο του Άρη Τέγου


Προς κ. Άρη Τέγο (γιο του αείμνηστου δημάρχου Χρήστου Τέγου)

Αξιότιμε Άρη δε σε γνωρίζω και δε με γνωρίζεις,

Θα ήθελα να απευθυνθώ σε πρώτο πρόσωπο. Όσα ακολουθούν είναι με αφορμή το άρθρο σου στον Τοπικό Τύπο, με το οποίο επιτίθεσαι με σφοδρότητα εναντίον όσων θεωρείς ότι ευθυνόταν για την εμπλοκή του πατέρα σου (Χρήστου) σε άδικες ποινικές διώξεις που προήλθαν μέσα από ρεβανσιστικές συμπεριφορές ορισμένων διατελεσάντων δημοτικών συμβούλων την περίοδο 2007-2010. Και μέσα στα ονόματα που ανέφερες ήταν και το δικό μου.

Κατ’ αρχήν θα ήθελα κατηγορηματικά να σε διαβεβαιώσω ότι τουλάχιστον από τη μεριά μου δεν υπήρξε τέτοια συμπεριφορά ούτε καν πρόθεση. Πως θα μπορούσα άλλωστε όταν:

  1. την περίοδο 2007-2010 εξελέγην 1η φορά δημοτικός σύμβουλος.
  2. δεν γνώριζα την «προϊστορία» αντιπαραθέσεων μεταξύ των ήδη παλαιοτέρων δημοτικών συμβούλων και του αείμνηστου πατέρα σου.
  3. Με τον πατέρα σου γνωριζόμουν (πάντως όχι στενά) λόγω της κοινής μας ιδιότητας του εκπαιδευτικού, αλλά συνεργάστηκα μαζί του το 2003 όταν ήταν εν ενεργεία δήμαρχος και με δική του παρέμβαση έλυσε θέματα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ σπουδαστών του ΙΕΚ και του ΕΠΑΛ.

Τώρα στο δια ταύτα. Τον πρώτο καιρό της τότε θητείας αρκούμουν στο να ακούω να τοποθετείται μέσα στο Συμβούλιο χωρίς να μιλώ, αλλά ταυτόχρονα να διαβάζω ανελέητα Κώδικες, νομοθεσίες, και ό,τι άλλο σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί ο ίδιος με τις γνώσεις του ουσιαστικά αγόρευε (σα να ήταν στην έδρα του δασκάλου). Φυσικά με τον αείμνηστο Χρήστο είναι γεγονός ότι αρκετές φορές ήλθα σε αντιπαράθεση μέσα στο δημοτικό Συμβούλιο. Όμως σε διαβεβαιώνω δεύτερη φορά ότι ως εκεί. Οι διαφωνίες μας και οι  αντιπαραθέσεις μας ήταν καθαρά σε πολιτικό επίπεδο και ποτέ δεν έγραψα, είπα ή υπονόησα κάτι πέραν αυτού.

Για να τεκμηριώσω τα παραπάνω σου αναφέρω τα εξής:

  1. πριν 3 χρόνια υπήρξε δια του τύπου αντιπαράθεση – κριτική μεταξύ τοπικής εφημερίδας και του πατέρα σου. Σε άρθρο μου– παρέμβαση – τότε επισήμανα μεταξύ άλλων τα παρακάτω που σχετίζονταν σε ανύποπτο χρόνο με την ταραχώδη παλιότερη περίοδο: «……..Όσοι ήμασταν δημοτικοί σύμβουλοι και την περίοδο 2007-2010 αρχικά εκπλαγήκαμε κάνοντας τη σύγκριση με τη μαχητική αντιπολίτευση (σε σημείο εξάντλησης) του κ. Τέγου  επί δημαρχίας κ. Βερίλλη. Για τον κ. Αρχοντή δεν μπορώ να κάνω σύγκριση διότι την περίοδο 2007-2010 ήταν στο νομαρχιακό συμβούλιο. Τους ίδιους όμως προσωπικά τους τιμώ και τους σέβομαι ως πρώην δημάρχους, όπως άλλωστε όλους τους συναδέλφους. Άλλωστε, και στις συζητήσεις που γινόταν μέσα στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας επί δημαρχίας κ. Βερίλλη, είχα υποστηρίξει (κατ’ αναλογία) τη ρήση του Κων/νου Καραμανλή δηλ. «έναν πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, τον στέλνεις σπίτι του»….».
  2. Αν ανατρέξει κανείς σε πρακτικά του τότε δημοτικού Συμβουλίου θα διαπιστώσει ότι απευθυνόμενος στον αείμνηστο Χρήστο ζήτησα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για όσα διαδραματίστηκαν την περίοδο 2003-2006 και σε καμιά περίπτωση άλλες ευθύνες. Τούτο για δυο λόγους: α) διότι το δημοτικό Συμβούλιο θεωρείται και οφείλει να είναι πολιτικό όργανο του δήμου, όπου κοντράρεται η πολιτική και όχι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια β) από τους 16 συμβούλους της τότε πλειοψηφίας μόνον 6 είχαν διατελέσει δημοτικοί σύμβουλοι στο παρελθόν, οι 10 ήμασταν νεοεκλεγέντες.

 

Ελπίζω να διαβάσεις τα παραπάνω προσεκτικά. Δεν επιδιώκω τίποτα παραπάνω από αυτά που γράφω. Ευχαριστώ όμως εκ των προτέρων για την κατανόησή σου.

 

Βασίλης Σουφλάκος

Δημοτικός Σύμβουλος

(Φυσικός – MscΤηλεπικοινωνίες)

souflakos@gmail.com

 

Προηγούμενο άρθρο Το Θέατρο Σκιών του Μ. Χάρμπα συνεχίζει τις παραστάσεις του
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ