Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 5:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη των εν αγίοις πατέρων ημών Αθανασίου και Κυρίλλου, πατριαρχών Αλεξανδρείας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δ.Δ. Φράγκου.

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δ.Δ. Μάρκου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:00΄μ.μ., θα πραγματοποιήσει το εσπερινό του κήρυγμα για την Αρχιερατική Περιφέρεια Φαρσάλων με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Ιωάννην άγιον Ευαγγέλιον». Κάθε Πέμπτη εσπέρας πραγματοποιεί το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα στον ως άνω Ιερό Ναό και κάθε Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Προηγείται ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο (5:30΄μ.μ.).

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χανδακλί Παλαμά.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου και ώρα 5:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δ.Δ. Ιτέας.

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Δ.Δ. Βλοχού.

***

Σας γνωρίζουμε ότι το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει κοπή Βασιλόπιτας και να ενημερώσει για τον Απολογισμό του έργου του σε εορταστική εκδήλωση, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6:00΄μ.μ., στο Κέντρο Δεξιώσεων «ΕΠΑΥΛΗ» στο Καλλιφώνι Καρδίτσας. Για τον λόγο αυτό, έχει προσκληθεί να ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών και λόγιος κληρικός. Την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά σύνολα μαθητών του Μουσικού Σχολείου της πόλεώς μας.

Προσκλήσεις συμμετοχής στην εκδήλωση για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας θα βρείτε στους Ιερούς Ναούς.

Όσοι επιθυμείτε να ενισχύσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση αυτή και δεν έχετε δυνατότητα μετακινήσεως προς τον χώρο της εκδηλώσεως, σας γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν λεωφορεία της Αστικής Συγκοινωνίας για την μετακίνησή σας, δωρεάν. Ως τόπος αφετηρίας για την εξυπηρέτησή σας έχει ορισθεί έξωθεν του ξενοδοχείου «Άρνη», με ώρα αναχωρήσεως 5:30΄μ.μ.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα για το βαμβάκι στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργιθέας