Μέρες Ραδιοφώνου – 2ο Φεστιβάλ Ρετρό : Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων


Οι «Μέρες Ραδιοφώνου» επιστρέφουν στην Καρδίτσα για δεύτερη φορά στις 27 με 29 Νοεμβρίου 2015. Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ ρετρό με κύριο θεματικό άξονα το α’ μισό του 20ου αιώνα που αγκαλιάζει όλες τις τέχνες, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αποτελεί το μοναδικό στο είδος του σε πόλη της επαρχίας. Ξεκίνησε πέρυσι με  πρωτοβουλία μιας ομάδας καλλιτεχνών της Καρδίτσας ως ένα φεστιβαλικό διήμερο στο Πάρκο Παυσίλυπο, φιλοξενώντας καλλιτέχνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και η επιτυχία του ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Φέτος το φεστιβάλ θα είναι τριήμερο, με πρόγραμμα ακόμα πλουσιότερο. Συνδιοργανώνεται από την ομάδα «Μέρες Ραδιοφώνου» και την Παυσίλυπο Α.Ε., με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

20:00 «Τα Τρένα που Φύγαν» – Παρουσίαση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας και προβολή του ντοκιμαντέρ «Σιδηρόδρομος : Το ταξίδι στο Σήμερα του Χθες» (Αλέξανδρος Σικαλιάς, 2015, 30 ΄). Προλογίζει ο σκηνοθέτης.

20:45 Έναρξη Φεστιβάλ και χαιρετισμοί – Με την Ξένια Τσέλιγκα. Στο πιάνο ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βολίκας. Χορεύουν οι : Μαρία Καλλιώρα, Κατερίνα Πανάρα και Κάσσι Ελευθερίου από τη Σχολή Χορού Αντιγόνης Καραπάνου.

21:00 «Σε Μονοπάτια Νοσταλγικά» – Παλιά ελληνικά τραγούδια με τη χορωδία του ΚΑΠΗ Καρδίτσας. Διευθύνει η Γιούλη Αγιώτη. Στο ακορντεόν η Ξένια Τσέλιγκα.

21:30 «Ταξίδι Μουσικό στη Μαγεία του Ρετρό» από το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας  με τους : Δήμητρα Κουτελίδα (τραγούδι), Γιώτα Καραγιάννη (πιάνο) και Γρηγόρη Κεφσερίδη (τρομπέτα).

22:00 «Από τον Αττίκ στο Σινάτρα» – Συναυλία των JAZZ NOIR με τους : Αριάδνη Τσιρίδου (τραγούδι), Μάριο Παπαστάθη (κθάρα), Ορέστη Κρικώνη (βιολί, κιθάρα) και Στέλλα Φούρλα (σαξόφωνο).

 

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

11:00 «Μενεξέδες και Ζουμπούλια» – Παλιά ελληνικά τραγούδια από τη μουσική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Καρδιτσομαγούλας. Διευθύνει η Ρίτσα Τσουκαλά. Στο ακορντεόν η Αγγελική Γκαραγκάνη.

11:30 Εργαστήρι παλαίωσης αντικειμένων. Με τη Μαρία Ζαφειρίου.

12:30 «Μέρες Ραδιοφώνου» – Παρουσίαση του Μουσείου Ρδιοφώνου «Αντώνης Ταβάνης» του Λαύκου Πηλίου από το Σύλλογο Λαυκιωτών Μαγνησίας «Η Δράση». Με τον Στάθη Σφονδυλιά.

17:30 «Συνταγή για Παραμύθι». Αφήγηση – παιχνίδι με τη Γεωργία Κούκνα και «παραμυθένια» ζαχαρωτά από το Ciao Espresso Bar.

19:15 «Περίπατος στο Παρίσι του Μεσοπολέμου» – Προβολή σκηνών από ντοκιμαντέρ του Elias Burlon Holmes. Προλογίζει η Ζωή Σφαιροπούλου.

19:30 «Επαγγέλματα του Χθες» – Παρουσίαση του Μορφωτικού Συλλόγου Αγ. Θεοδώρου Καρδίτσας.

20:00 «Χειροκροτήματα» (Γιώργος Τζαβέλλας, 1944, 78 ΄) – Προβολή ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας. Προλογίζει ο Βαγγέλης Παπαβασιλείου.

21:30 «Αλλάζουν οι Καιροί» – Παλιά ελαφρά τραγούδια με τον Δαυίδ Ναχμία και την Αναστασία Σπύρου. Μαζί τους η Έλενα Γκατζά και η Ζέτα Ξαφάκη.

 

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

11:30 Εργαστήρι decoupage & κατασκευής χριστουγεννιάτικων vintage στολιδιών. Με τη Λουίζα Κουγιουμτσιάδη του «Κατιτί Μικρό».

12:30 «Εικόνες από την Ελλάδα του α ΄ μισού του 20ου αιώνα» – Προβολή φωτογραφιών.

17:30 Αφήγηση παραδοσιακού παραμυθιού και ζωγραφική. Με τον Θανάση Τζιμούλη.

19:30 «Σαν Παλιό Σινεμά» – Αναδρομή στους θερινούς κινηματογράφους της Καρδίτσας. Παρουσιάζει η Παρασκευή Σδρόλια, προϊσταμένη τους Τμήματος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Καρδίτσας.

20:00 «Tango, Πάθος, Η ΖΩΗ» – Παρουσίαση του Συλλόγου Αργεντίνικου Τάνγκο Λάρισας. Με τον Κωνσταντίνο Χαλντούπη και την Έφη Ζαρογιάννη.

20:45 «Ας χορέψουμε όπως Τότε!» – Rumba, Jive & Cha Cha με τους : Δήμητρα Νταϊλιάνη, Αρετή Μαλιώρα, Έλενα Μπουλιέρη και Φώτη Πετσίτη.

21:00 «Σαν Ταινία» – Συναυλία με τον Αδάμ Τσαρούχη (τραγούδι) και το Μάνο Αθανασιάδη (πιάνο).

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η Ξένια Τσέλιγκα. Επιμέλεια σκηνικών : Ρίτσα Τσικρίκα – Παππά.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

  • Έκθεση χειροποίητων vintage αντικειμένων στο Αναψυκτήριο του Παυσιλύπου : Από 27 έως 29 Νοεμβρίου (καθημερινά 10:00-14:00 & 17:00 – 21:00)
  • «Τα Πλανόδια Επαγγέλματα της Παλιάς Αθήνας» – Έκθεση χαρακτικής της Λέλας Πασχάλη στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας : Από 27 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου (Τρίτη & Παρασκευή ώρες 09:00 – 13:00 & 17:00-20:00 / Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο 08:00 – 14:00)
  • «Καρδίτσα : Κλικ στη Μνήμη» – Έκθεση φωτογραφίας στη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕ.Φ.Κ.Κ) : 26, 28 &29 Νοεμβρίου (ώρες : 11:00 – 13:00 & 19:00 – 22:00)

 

Ενίσχυση Παντοπωλείου – Κλήρωση με δώρα

Στην είσοδο του αναψυκτηρίου «Παυσίλυπο» θα υπάρχει ειδικός χώρος συγκέντρωσης τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο την πόλης καθ ΄ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Επιθυμία των διοργανωτών είναι αυτή η πρωτοβουλία να βρει τη μέγιστη δυνατή ανταπόκριση από τους επισκέπτες στο φεστιβαλικό τριήμερο.

Μετά τη συναυλία της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί κλήρωση με δώρα για το κοινό.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη των μαθημάτων κατάρτισης στο Δημόσιο ΙΕΚ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 6 θέσεις γυμναστών στο Νομό Καρδίτσας