Μαζική η συμμετοχή στη 2η Εθελοντική Αιμοδοσία του ΙΕΚ


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε η Τράπεζα Αίματος του ΙΕΚ Καρδίτσας, την Παρασκευή  15 Μαΐου 2015, σε συνεργασία με την υπηρεσία Αιμοδοσίας του ΓΝ Καρδίτσας.

Στην αιμοδοσία συμμετείχαν εθελοντικά οι καταρτιζόμενοι, οι εκπαιδευτές και το διοικητικό προσωπικό του ΙΕΚ, αναδεικνύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία σε θέματα που άπτονται της ανθρώπινης ζωής και  υγείας . Το ΙΕΚ Καρδίτσας δημιούργησε την Τράπεζα Αίματος, τον περασμένο Δεκέμβριο , με  σκοπό τη δημιουργία μιας διαρκούς παρακαταθήκης για την αντιμετώπιση των αναγκών των συνανθρώπων μας και την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού. Εντός 6 μηνών έχουν διοργανωθεί δυο εθελοντικές αιμοδοσίες συγκεντρώνοντας 85!!! Μονάδες αίματος και φιλοδοξούμε ο αριθμός αυτός να είναι μόνιμα αυξανόμενος. Οι καταρτιζόμενοι μας, οι οποίοι είναι όλοι νέοι, έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή και η προσφορά τους είναι ιδιαίτερα συγκινητική.

Η προσφορά αίματος είναι μια σημαντική ευγενική πράξη που σώζει ζωές και το ΙΕΚ συμμετέχει ενεργά σε αυτήν. Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους προσέφεραν 10 λεπτά από το χρόνο τους και το πολύτιμο αυτό αγαθό, όπως επίσης και όσους προσήλθαν αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν.

Τέλος, δίχως τις πολύτιμες υπηρεσίες της Ομάδας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Καρδίτσας η προσφορά μας δεν θα είχε επιτευχθεί. Ευχαριστούμε θερμά το Διευθυντή τον κο. Κ. Αθανασίου, την Ιατρό κα. Ε. Παπαδημητρίου και το Νοσηλευτικό Προσωπικό του τμήματος .

Η ομάδα της τράπεζας αίματος : Θ. Μπαλωμένος , Ν. Μουζιούρας,  Π. Νικολάου

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου για τη Διεθνή ημέρα Μουσείων
Επόμενο άρθρο 8ο Θεματικό Εργαστήριο : Διαχείριση Κινδύνου - Ανάλυση Ρίσκου Επενδύσεων