Μεγάλη η επιτυχία που σημειώνει το 31ο Π.Φ.Ε.Θ.


Μεγάλη είναι η επιτυχία που σημειώνει το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας το οποίο διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Δήμο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Καθημερινά, η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου είναι κατάμεστη από κόσμο, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του θεσμού.

Το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαρτίου ήταν η σειρά της Θεατρικής Ομάδας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να διαγωνιστεί παρουσιάζοντας το έργο «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο επίτιμος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Πλακιάς και ο Υποδ/ντής της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας κ. Γεώργιος Κατέρης.

Αυτός ήταν ο έβδομος κατά σειρά από τους οχτώ συνολικά ερασιτεχνικούς θιάσους που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, ενώ το δύσκολο έργο της αξιολόγησης έχουν αναλάβει τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα : ο θεατρικός συγγραφέας κ. Γιώργος Χασάπογλου, ο σκηνοθέτης κ. Βασίλης Κυρίτσης, ο ηθοποιός κ. Γιάννης Μόρτζος, ο μουσικοσυνθέτης κ. Νίκος Κυπουργός και η κριτικός χορού κ. Μίρκα Ψαροπούλου.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται αυτή την Κυριακή 29 Μαρτίου, με την απονομή των βραβείων και ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα. Όπως και όλες τις υπόλοιπες βραδιές, υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης μέσω του youtube, από την ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ.Κ. : www.enpolis.gr

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η Βανέσσα Στυλοπούλου.

Το πρόγραμμα της Κυριακή 29 Μαρτίου (ώρα 8.30μμ.)

> Σε Κόσμους … μουσικούς

Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

(οι μαθητές του συνόλου Jazz και Σύγχρονης Μουσικής θα παρουσιάσουν πασίγνωστες μουσικές του Henry Mancini, που γράφτηκαν για αγαπημένες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές)

Vin Doux

(Συμμετέχουν : Βαγγέλης Παπαβασιλείου – Αναστασία Σπύρου / Ξένια Τσέλιγκα στο ακορντεόν)

Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας

(Συμμετέχουν : Βασίλης Κολοβός – Αγγελική Ράπτη)

Σκηνοθεσία : Αντώνης Νικολάου

> Απονομή βραβείων

> Τελετή Λήξης – Χαιρετισμοί

Χορηγοί :

  • Ενεργειακή Δήμου Καρδίτσας Α.Ε. Ο.Τ.Α.
  • Επιμελητήριο Καρδίτσας
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
  • Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
  • Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
  • Παπαδόπουλος Ιωάννης (Αντιπρόσωπος στρωμάτων-κρεβατιών Dunlopillo)
  • Θεολόγης Βαγγέλης (Ιππικό Κέντρο Φιλόνεικος)
Προηγούμενο άρθρο Τσιάρας-Μάξιμος: Να παραταθεί η υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ από αγρότες
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση των Συνταξιουχικών Σωματείων Καρδίτσας