Ν. Μιχαλάκης : Για το ΟΧΙ της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας


 Την Κυριακή στο καινούργιο ραντεβού που έχουμε με την Ιστορία καλούμαστε να πούμε  ένα  βροντερό ΟΧΙ σε ‘κείνες τις πολιτικές που εδώ και 5 χρόνια έκαναν τη χώρα μας μια αποικία χρέους, ένα πειραματόζωο, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μιχαλάκης μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας.

   Ο Ν. Μιχαλάκης κάλεσε τους πολίτες την Κυριακή «να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στη λιτότητα και τα μνημόνια. Στη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλισης. Στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Ένα ΟΧΙ σ΄ αυτές τις αντιλαϊκές και άγρια ταξικά προσανατολισμένες πολιτικές. που ξέρουμε πολύ καλά σε τι μας οδήγησαν, γιατί  το ‘χουμε ζήσει βαθιά μες το πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και  οι οποίες αποτελούν το πιο  ωμό και αδίστακτο σχέδιο εξουθένωσης και εκβιασμού του ελληνικού λαού όχι μόνο από τους εταίρους, αλλά και από τις πραξικοπηματικές κινήσεις των μεγαλοκαναλαρχών και των τραπεζιτών.».

Όπως τόνισε ο βουλευτής, στις 5 Ιούλη «θα δώσουμε τη μάχη για τη Δημοκρατία, την εθνική μας ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία. Δε δεχόμαστε επεμβάσεις από το εξωτερικό, ούτε υποδείξεις για το τί θα ψηφίσουμε, ούτε ποιόν θα φορολογήσουμε, ούτε πώς θα κατανεμηθούν τα βάρη στους ανθρώπους. Ο αγώνας μας είναι αγώνας και για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Δε θα σκύψουμε το κεφάλι, δε θα υποκύψουμε στα τελεσίγραφά τους.

Ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος και θα ψηφίσει με το κεφάλι ψηλά, με αξιοπρέπεια και όραμα, κόντρα στην τρομοκρατία. Ο καθένας μας θα αντιταχθεί σε αυτούς που τον θεωρούν υποχείριό του και θα υψώσει το ανάστημά του ως υπεύθυνος πολίτης της Ελλάδας, ως πολίτης που υπερασπίζεται την Δημοκρατία, γέννημα θρέμμα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Με όραμα και αξιοπρέπεια στις 5 του Ιούλη θα στείλουμε εμείς οι Έλληνες ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας δυνατά ΟΧΙ στα τελεσίγραφα, στην υποτέλεια και την υποταγή, λέγοντας ΟΧΙ στη μοιρολατρία της παθητικής αποδοχής των επιταγών της σημερινής κυρίαρχης τάξης και την εφαρμογή τους. Αρνούμαστε τη συνέχιση της λιτότητας και το ξεπούλημα της χώρας.

Δε φοβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελεύθερη βούλησή του. Γιατί θα κρίνει το μέλλον της πατρίδας μας, των παιδιών μας. Γιατί βασίζεται στα ισχυρά θεμέλια της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ισότητας που μας εξοπλίζει το Σύνταγμα. Γιατί γίνεται με διαφάνεια, με εμπιστοσύνη και σεβασμό στον κάθε πολίτη.

Δημιουργούμε την κοινωνία μας από την αρχή με αλληλεγγύη, ανθρωπιά, συλλογική προσπάθεια και ελπίδα. Όλα όσα ελπίζαμε, αγωνιζόμασταν, διεκδικούσαμε, όλα όσα ονειρευόμασταν είναι μπροστά μας. Αυτά που σκεφτόμασταν, συζητούσαμε, περιμέναμε είναι εδώ. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια. Είτε επιλέγουμε την ελπίδα είτε τη μιζέρια. Το ΟΧΙ μας την Κυριακή να ακουστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Καθαρά, δυνατά και με μεγάλη πλειοψηφία. Φίλες και φίλοι, θα νικήσουμε, κατέληξε ο βουλευτής, η ελπίδα θα μείνει εδώ, το πείραμά τους θα αποτύχει». 

 

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία του Βουλευτή Σπύρου Λάππα στη συγκέντρωση του ΟΧΙ
Επόμενο άρθρο Η ομιλία της Χρ. Κατσαβριά στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ