Ρεκόρ αιτήσεων για τα επιδόματα – Το αδιαχώρητο επικρατεί στα ΚΕΠ της Καρδίτσας


Το αδιαχώρητο εξακολουθεί να δημιουργείται καθημερινά στα δύο Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της Καρδίτσας αναφορικά με το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και ενώ έχει ήδη δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του μήνα.

Μέχρι και σήμερα Τετάρτη, και σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία συγκεντρώσαμε, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο ΚΕΠ της πρώην Νομαρχίας έφθασαν τις 700 με 800 και στο ΚΕΠ του Δήμου Καρδίτσας ξεπέρασαν τις 600.

Η κίνηση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο αφού η πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων φαίνεται πως έχει αφήσει για την τελευταία στιγμή την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Οι ενδιαφερόμενοι, λοιπόν,  θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 αντί για τις 20 του μήνα, όπως προβλέπονταν αρχικά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν την επιδότηση σίτισης (84.442), ακολουθούν αυτές που αφορούν το επίδομα ενοικίου (2.610) και τελευταίες είναι αυτές για την δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας (1.569).
Επίσης μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που αφορά συνδυασμό των παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης (59.918), ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης (20.529) και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου (936). Αρκετά υψηλός είναι αριθμός που αφoρά τον συνδυασμό και των τριών παροχών (42.893).

 

Προηγούμενο άρθρο Αντίστροφη μέτρηση για τον XTERRA Greece Championship
Επόμενο άρθρο Η ΕΛΜΕ σχετικά με τα περί ανακλήσεως των μετατάξεων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια