Σε κρίσιμη φάση η εξέλιξη της αρδευτικής περιόδου


Με ιδιαίτερη προσοχή η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας παρακολουθεί την εξέλιξη της αρδευτικής περιόδου καθώς και τις ποσότητες νερού που εκταμιεύονται από τη λίμνη Πλαστήρα. Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου, είναι σε μια δύσκολη υδρολογική χρονιά, με τους ταμιευτήρες του Πλαστήρα και του Σμοκόβου να έχουν σημαντικά μειωμένες εισροές κατά τη χειμερινή περίοδο εξαιτίας του άνυδρου χειμώνα, όλα να κυλήσουν ομαλά. Ζητούμενο για τη φετινή άνυδρη χρονιά είναι οι αγρότες να έχουν επαρκείς ποσότητες νερού ενώ συγχρόνως η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα να παραμείνει σε επίπεδα που θα διασφαλίζουν την ποιότητα του πόσιμου νερού καθώς και την προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής.  Υπό αυτή την έννοια,  από τα πρώτα χρόνια ανάληψης των καθηκόντων μας ως Περιφερειακή Αρχή φροντίσαμε για τη σύσταση και την τακτική λειτουργία του άτυπου συντονιστικού οργάνου για την άρδευση. Μέχρι σήμερα, οι εκταμιευόμενες ποσότητες έχουν παραμείνει εντός των ποσοτήτων που έχουν προϋπολογιστεί από την αρχή της αρδευτικής περιόδου. Τα πλαίσια αυτά διασφαλίζουν επαρκείς ποσότητες νερού για τους αγρότες της Καρδίτσας καθώς και τη διατήρηση της στάθμης της λίμνης  σε ανεκτά επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος  παρακολουθεί  καθημερινά την εξέλιξη της αρδευτικής περιόδου, με στόχο να επιτευχθεί τελικά το καλύτερο αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι η εντολή για τις εκταμιευόμενες ποσότητες  δεν ανήκει στις από το νόμο προβλεπόμενες  αρμοδιότητες μας, αλλά στις αρμοδιότητες της αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τέλος καταβάλλεται  συστηματική προσπάθεια ώστε να συσταθεί φορέας διαχείρισης υδάτων με την αρμοδιότητα της διαχείρισης να υπάγεται στην αιρετή περιφέρεια, η οποία έχει την εμπειρία και την γνώση να   φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της διαχείρισης των υδάτων.

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή Τσιάκου σε Βορίδη για την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Τσιάρα με φοιτητές από το Σιάτλ των ΗΠΑ