Τρείς (δύο στην φωτογραφία, ένας ο ‘’φωτογράφος’’) και ο ‘’κούκος’’ …… ο οποίος όμως μας έλειπε…


Υποτίθεται πως την Κυριακή 23 Νοεμβρίου/14, ήταν ‘’προγραμματισμένη’’ η Γ. Σ. του κορυφαίου Β’ Βάθμιου πολιτιστικού οργάνου στο Ν. Καρδίτσας, της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων. Προφανώς και οι ‘’διοικούντες’’ του οργάνου ή ‘’ξέχασαν’’, ή αδιαφόρησαν, ή είχαν κάποιες άλλες ασχολίες πιο σοβαρές και δεν εμφανίστηκαν και δυστυχώς αυτό συνέβη μεταξύ πολλών άλλων Α’ Βάθμιων Συλλόγων, μέλη του οργάνου, εκπρόσωποι των οποίων δεν εμφανίστηκαν, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η Γ. Σ. και να υπάρξει αναβολή η οποία ίσως και να εξυπηρετεί κάποιους, κάτι το οποίο θα φανεί ή θα διαψευστεί την επόμενη Κυριακή 30 Νοεμβρίου/14, οπότε και η Γ. Σ. θα πραγματοποιηθεί με τους συμμετέχοντες Α΄Βάθμιους Συλλόγους.

Αποτελεί κρυφό μυστικό πλέον, η ‘’δυναμική’’ της συμμετοχής που αναπτύσσεται στην Γ. Σ. του οργάνου, όταν κάθε φορά διεξάγονται εκλογές στην Ένωση πολιτιστικών Συλλόγων, μιας και τότε και μόνον τότε, συγκεντρώνονται οι εκπρόσωποι αλλά και πολλοί άλλοι περίεργοι ‘’εκπρόσωποι’’ των Α’ Βάθμιων Συλλόγων και μάλιστα δε, με τέτοια ‘’πειθαρχία’’ και ‘’υπακοή’’, κάτι το οποίο σε αντίστοιχη άλλη Γ. Σ. του οργάνου ουδέποτε συμβαίνει.

Άραγε αυτή η κατά τα άλλα απαράδεκτη και συνάμα περίεργη εικόνα όπως η χθεσινή που παρατηρήθηκε, ποιους εξυπηρετεί και γιατί συμβαίνει….?

Δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν λόγοι και αιτίες αυτήν την στιγμή και μάλιστα μέσα από ένα γραπτό κείμενο, είναι όμως βέβαιο πως το όλο σοβαρό ζήτημα το οποίο άπτεται ακόμη και αυτής της καταστατικής λειτουργίας του κορυφαίου πολιτιστικού οργάνου του Νομού μας, όσο και αν θέλουν κάποιοι να το υποτιμήσουν ή ενδεχομένως να το ξεπεράσουν έτσι εύκολα και ανώδυνα, δεν θα το καταφέρουν και είναι επίσης βέβαιο πως θα αναδειχτούν μεγάλα οργανωτικά θέματα, τα οποία αιωρούνται και παρεμποδίζουν την σωστή λειτουργία του οργάνου.

Σημειώνεται δε, πως η ‘’προγραμματισμένη’’ Γ. Σ. έγινε με τέτοια προχειρότητα, θαρρείς και αφορά προσωπικό θέμα κάποιων ‘’διοικούντων’’ και μόνον αυτών.

Δεν θα αναφερθεί τούτη την στιγμή τίποτα από όσα σπουδαία έχουν να ειπωθούν και αφορούν σημαντικά λειτουργικά ζητήματα τα οποία και θα οδηγηθούν αν χρειαστεί εκεί όπου πρέπει και οφείλουμε αυτήν την φορά να το πράξουμε.

Αξίζει να σημειωθεί πως κυρίαρχο λόγο στην όλη υπεύθυνη καταστατική λειτουργία του Β’ Βάθμιου οργάνου, έχουν τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, όσο και ο Δήμος Καρδίτσας, αλλά και Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας – ΤΕΔΚ Καρδίτσας, εκπρόσωποι των οποίων επιβάλλεται να παραστούν στην Γ. Σ. της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Αποστόλης Ξυδιάς

Πρόεδρος Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας ‘’ΜΕΝΕΛΑΙΣ’’

 

Προηγούμενο άρθρο Η Κίνηση Πολιτών Καρδίτσας ενάντια στους πλειστηριασμούς κέρδισε την πρώτη της νίκη
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται η αποχή διαρκείας των ανταποκριτών του ΟΓΑ