Χειροτονία Πρεσβυτέρου και απονομή οφικίου από τον Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο


Ημέρα πνευματικής χαράς και ευφροσύνης η Κυριακή 7 Φεβρουαρίου για την τοπική Εκκλησία της Θεσσαλιώτιδος, καθώς στους κόλπους της εντάχθηκε ένας ακόμη κληρικός του Υψίστου με την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του υπό των χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Ο νέος Πρεσβύτερος π. Βασίλειος Κεραμιτζής, θα κληθεί να διακονήσει στον Αμπελώνα του Κυρίου, ενώ ο Μητροπολίτης Τιμόθεος τον προέτρεψε να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους, να τους υπηρετεί και να διδάσκει τον λόγο του Θεού με το παράδειγμά του.

Ο νεοχειτοτονηθείς Πρεσβύτερος έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, αυτόν του Διακόνου, από τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο και επί πέντε συναπτά έτη υπηρέτησε κοντά του και μάλιστα τις δύσκολες στιγμές της ασθένειας του μακαριστού γέροντος.

Επιθυμώντας να τιμήσει την προσφορά αυτή του π. Βασιλείου, ο Μητροπολίτης Τιμόθεος εμφανώς συγκινημένος, λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, του απένειμε το Οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου της τοπικής Εκκλησίας.

Σημειωτέον ότι στην Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία για τον Αγ. Χαράλαμπο
Επόμενο άρθρο Β. Τσιάκος: Ο κ. Σκουρλέτης να αφήσει τις ιδεοληπτικές εμμονές για το έργο του Αχελώου