Pero no hay olvido, ni sueño: carne viva – Απάντηση του Άρη Τέγου στον Β. Σουφλάκο


Βασίλη (αφού προτιμάς ενικό) προφανώς σε κατανοώ και εσύ βέβαια κατανοείς ότι η τιμή τιμή δεν έχει, τα σύκα είναι σύκα, η σκάφη είναι σκάφη και οι ταλαιπωρημένες παλάμες του κ. Βερίλλη δεν μπορούν πλέον να προσγειώνονται με βρόντο στα γόνατα του, καθώς υποκριτικά αναρωτιέται «Μα ποιος τα έκανε αυτά τα πράγματα;».  Πλέον το κείμενο σου δίνει πειστικές απαντήσεις σε αυτόν, σε άλλους της τότε ομάδας του και ευρύτερα στους πολίτες της Καρδίτσας.  Ορισμένες πρόσθετες σκέψεις και επισημάνσεις μου:

  1. Το δημοσιευμά μου γράφτηκε προκειμένου να ενημερώσει αποκλειστικά τους συμπατριώτες μου για την αλήθεια και την κατάληξη της ιστορίας του «ταμειακού ελλείμματος του δήμου». Η Αλήθεια, δε, είναι αντικειμενική για κάθε έμβιo ον είτε πρόκειται για ανθρώπους, είτε για σκουλήκια είτε ακόμη και για ρετάλια. Πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι όλων των πολιτικών αποχρώσεων στήριξαν την πράξη μου λέγοντας «Καλά τους έκανες».
  2. Λόγω της φύσης του δημοσιεύματος μου, κατέταξα κάποιους από τους πρώην Δ.Σ της διοίκησης Βερίλλη τελικά στην ίδια πολιτική κατηγορία. Επισημαίνω ότι το 2008, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησες από το Χρήστο Τέγο να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το «ταμειακό έλλειμμα» και όχι γενικώς ευθύνη για πολιτικές παραλείψεις της διοίκησης του όπως αναφέρεις στο κείμενο σου. Για αυτό και μόνο το λόγο σε παρέθεσα μεταξύ άλλων ονομαστικά στο δημοσίευμα μου. Προφανώς, οι άλλες πολιτικές αντιπαραθέσεις που αναφέρεις ήταν απαραίτητες και υγιείς για τη δημοκρατική λειτουργία του δήμου.
  3. Λόγω της περιστασιακής διαμονής μου στην Καρδίτσα, οφειλόμενης σε επαγγελματικές υποχρεώσεις, θα με συγχωρέσεις που δεν ήταν σε γνώση μου το δημοσίευμα του 2012, όπου ουσιαστικά αποκαλύπτεις εσωτερικές συζητήσεις στην ομάδα Βερίλλη για την με κάθε τρόπο αντιμετώπιση (εξόντωση;) του πρώην δημάρχου Χρήστου Τέγου. Είναι πρωτοφανές τουλάχιστον για τα αυτοδιοικητικά μας χρονικά ότι από προβεβλημένο στέλεχος, πρώην αντιδήμαρχο της διοίκησης Βερίλλη γράφονται απόψεις για άδικες ποινικές διώξεις εναντίον του Χρήστου Τέγου οι οποίες προκλήθηκαν από ρεβανσιστές Δημοτικούς Συμβούλους της ομάδας Βερίλλη που ήθελαν να στείλουν στη φυλακή έναν αθώο και άμεμπτης ηθικής πολιτικό. Αυτή η στάση δεν περιγράφεται με λόγια και την αφήνω απλώς στην έτσι κι αλλιώς αυστηρή κρίση των συμπολιτών μας.
  4. Ο Βασίλης Σουφλάκος ήταν ο μοναδικός που είχε το θάρρος να μου απαντήσει δημόσια και να παραθέσει τις απόψεις του. Οφείλω να αναγνωρίσω και δημοσίως ότι οι εξηγήσεις του αρκούν για να εξαιρεθεί από τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησα στο προηγούμενο  άρθρο μου.

Για τους λοιπούς που αρκέστηκαν ως σήμερα στη σιωπή, τους εύχομαι να πορευθούν με Υγεία και εν Ειρήνη.

[1] Απόσπασμα από το ποίημα «Άυπνη πόλη» του ποιητή FedericoGarciaLorca σε ελεύθερη απόδοση  «Αλλά δεν υπάρχει λήθη, κανένα όνειρο: ωμά».

Προηγούμενο άρθρο Ψήφισμα του Δ.Σ. Σοφάδων για τον Παλαιστινιακό λαό
Επόμενο άρθρο Δήλωση Μακρή για την παραλαβή 12 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων για τα Κ.Υ της Θεσσαλίας