«Να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Παλαμά»


 Τα μόνα επιτεύγματα της τελευταίας διετίας στο Νομό μας, είναι δυστυχώς η υποβάθμιση, η αποδυνάμωση και η απομόνωσή του.

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης γίνονται μόνο για καταργήσεις, που η μία  διαδέχεται την άλλη με ραγδαίους ρυθμούς και σε όλους τους τομείς.

Το αίσθημα της εγκατάλειψης των πολιτών είναι διάχυτο και καθημερινά αυξάνεται.

Οι υπουργικές αποφάσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την  ευημερία, την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κατοίκων και αντιστρατεύονται ευθέως την κοινωνική συνοχή, που είναι απολύτως ζητούμενη στις σημερινές εποχές.

Η δρομολογούμενη κατάργηση της ΔΟΥ Παλαμά είναι ακριβώς μια τέτοια απόφαση, που αν υλοποιηθεί το κέρδος θα είναι πολύ μικρότερο της ζημίας.

Πληροφορηθήκαμε χθες από τον τοπικό τύπο, ότι τα υποκαταστήματα των ΔΟΥ Σοφάδων και Μουζακίου παραμένουν και αυτό σαφώς μας ικανοποιεί.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στον Παλαμά, ένα εξίσου μεγάλο Δήμο με ικανό πληθυσμό, ζωντανό και με προοπτική.

Ο Δήμος Παλαμά είναι σημείο αναφοράς της παραγωγικότητας στη Θεσσαλία και όχι μόνο, χρειάζεται κίνητρα για να αναπτυχθεί και να κρατήσει τους νέους στον τόπο.

Η ΔΟΥ που βρίσκεται εκεί,  ιδρύθηκε μετά από διεκδικήσεις και αγώνες της τοπικής κοινωνίας και εξυπηρετεί σήμερα 20.000 δημότες, τις τράπεζες, τις τοπικές υπηρεσίες και πολλές επιχειρήσεις, που χρειάζονται μέριμνα για την επιβίωσή τους και όχι προστιθέμενα προβλήματα.

Παραβλέπουν οι αρμόδιοι, ότι ο κύριος όγκος των δημοτών είναι αγρότες και έχουν άμεση σχέση με την Εφορία μέσα στο γραφειοκρατικό Δαίδαλο του ΟΣΔΕ, των αγροτικών προγραμμάτων και όλων των σχετικών δραστηριοτήτων;

Δεν λαμβάνουν υπόψη, ότι οι αποστάσεις των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου από την Καρδίτσα είναι αρκετά μεγάλες και το κόστος που θα προστεθεί στους πολίτες, αλλά και στις επιχειρήσεις δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο;

Δεν υπολογίζουν την ταλαιπωρία, το χάσιμο χρόνου και την αργοπορία στην εξυπηρέτηση των πολιτών και των εμπόρων;

Να αφήσουν λοιπόν τη διάλυση και το γκρέμισμα στο αρμόδιο Υπουργείο και να αφήσουν και τη ΔΟΥ Παλαμά να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Αυτό ζητούν οι δημότες, αυτό επιδιώκουν οι τοπικοί φορείς, σ΄αυτή την απαίτηση προσθέτω και τη δική μου φωνή.

Είναι βέβαιο ότι στη δυσχερή θέση που βρίσκεται η οικονομία, τόσο οι παραγωγοί όσο και οι έμποροι και οι επιχειρήσεις, το μόνο που χρειάζονται είναι ρευστότητα, κίνητρα για επενδύσεις και ανάπτυξη καθώς και ταχύτητα στη διεκπεραίωση των συναλλαγών τους.

Η προχειρότητα στις αποφάσεις και η κοινωνική αναλγησία πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Η λογιστική λογική και ο εξορθολογισμός στα έξοδα δεν μπορεί να ξεκινάει από τις φτωχότερες ελληνικές περιφέρειες. Ας ξεκινήσει από τις σπατάλες και τις περιττές πολυτέλειες που συντελούνται  στο Αθηνοκεντρικό κράτος.

Αντίθετα η μαραζωμένη περιφέρεια χρειάζεται τόνωση και στήριξη, δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει ότι εκεί βρίσκεται ο κυρίως παραγωγικός ιστός, που έχει τη δυνατότητα  να συντελέσει  στην ανάταξη της οικονομίας της καταχρεωμένης Χώρας μας και σύντομα 

θα κληθεί να σηκώσει αυτό το βάρος.

   

 ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν.Δ.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Προηγούμενο άρθρο «Με σχεδιασμό, συνεργασία και συναίνεση επιτυγχάνεται ο στόχος της ανάπτυξης»
Επόμενο άρθρο Κ. Πατσιαλής: Να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Παλαμά