Κ. Πατσιαλής: Να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Παλαμά


 Με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας -σύμφωνα με το οποίο ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του, περιλαμβάνει την κατάργηση σε επίπεδο νομού Καρδίτσας της ΔΟΥ Παλαμά- υπενθυμίζουμε ότι έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει με επιστολές μας προς το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, την αντίθεσή μας με το κλείσιμο της ΔΟΥ Παλαμά.

Η Δημοτική Αρχή του δήμου Παλαμά, ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος και όλοι οι φορείς του δήμου, εκφράζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την έντονη διαφωνία μας σε μια τέτοια ενέργεια, καθώς και τη δυσαρέσκεια των 20.000 κατοίκων της περιοχής που εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ Παλαμά και ζητάμε από το υπουργείο την επανεξέταση του θέματος.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η προοπτική αυτή αποτελεί μια δυσάρεστη και απαράδεκτη εξέλιξη για την περιοχή μας. Η ΔΟΥ Παλαμά, όπως και οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, διαδραματίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών ενός πληθυσμού 20.000 κατοίκων.

Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση που βρισκόμαστε, είναι αδύνατον οι πολίτες του Δήμου μας να αναγκάζονται να μετακινηθούν προς την Καρδίτσα για να εξυπηρετηθούν, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνσή τους και την απώλεια εργατοωρών.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί μια τάση συγκέντρωσης του πληθυσμού στην πρωτεύουσα του νομού, πράγμα αντίθετο στο πνεύμα της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Η κατάργηση της ΔΟΥ Παλαμά θα δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα, τα στοιχεία που συνηγορούν στην αναγκαιότητα παραμονής της ΔΟΥ στον Παλαμά και στη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της, είναι:

  • – Η ΔΟΥ Παλαμά παραλαμβάνει 6.500 φορολογικές δηλώσεις.
  • – Στον Παλαμά υπάρχουν 1.200 επιχειρήσεις που αποδίδουν στη ΔΟΥ μεγάλο ποσό ΦΠΑ.
  • – Το τμήμα Κεφαλαίου παραλαμβάνει 150 δηλώσεις Φόρου Κληρονομιάς και 600 περίπου δηλώσεις Δωρεών και Γονικών Παροχών.
  • – Επίσης, παραλαμβάνει 200 δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ), μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, δωρεές και συμφωνητικά αγροτών.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο οι βουλευτές και οι τοπικοί παράγοντες του νομού μας, να κινηθούν άμεσα προς την ανατροπή της σχεδιαζόμενης από το υπουργείο Οικονομικών κατάργησης της ΔΟΥ Παλαμά.

Προηγούμενο άρθρο «Να μην καταργηθεί η ΔΟΥ Παλαμά»
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση των σε ισχύ συμβάσεων της δράσης 1.1. «Βιολογική Γεωργία»