«Ο έσχατος εκβιασμός του λαού & της χώρας»


 «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»

«Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»

«ΔΝΤ ή χρεοκοπία»

«Ή ψηφίζετε τις επιλογές μας στην αυτοδιοίκηση ή πάμε σε εκλογές»

«Η περνάνε τα μέτρα ή δεν παίρνουμε την 1η, τη 2η, τη 3η, τη 4η, τη 5η και την 6η δόση»

Με εκβιασμούς και διλλήματα δύο χρόνια τώρα, οι κυβερνώντες παραμένουν γαντζωμένοι στην εξουσία, οδηγώντας την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση σε οριακό σημείο.

Η λαϊκή έκρηξη της 28ης Οκτωβρίου, που έδειξε καθαρά τη βούληση του λαού και τη γενική απαίτηση για εκλογές, έφερε στο προσκήνιο ένα ακόμα εκβιαστικό δίλλημα.

Δημοψήφισμα, «ή ψηφίζετε τη νέα συνθήκη και τις επιλογές μου ή σας βγάζω από την Ευρώπη».

Τον έσχατο και ευθύ δηλαδή εκβιασμό προς τον Ελληνικό λαό, προκειμένου να αποφύγει να δώσει οριστική λύση στο δράμα που δημιουργήσανε.

Αντί δηλαδή να κυβερνήσουν επιτέλους, αντί να βρουν τρόπους να βγούμε από τα αδιέξοδα προσθέτουν καθημερινά κι άλλα, πιο κρίσιμα, πιο επικίνδυνα.

Στις κρίσιμες αυτές στιγμές για τη Χώρα, με τις Ελληνίδες  και τους Έλληνες στο κέντρο μιας καταιγίδας που απειλεί να μας ρίξει στην άβυσσο, οι κυβερνώντες κρατούν ερμητικά κλειστά τα μάτια και τα αυτιά και δεν παραδέχονται την αλήθεια.

Η αλήθεια είναι μία, ολοφάνερη και ξεκάθαρη ότι το χάσμα μεταξύ κοινωνίας και κυβέρνησης είναι πελώριο και αγεφύρωτο.

Ότι δεν έχουν την νομιμοποίηση να συνεχίζουν να αποφασίζουν για τη ζωή μας και τη πατρίδα μας.

Ότι κανείς πολίτης δεν εμπιστεύεται πλέον τη κυβέρνηση και εκτός από τα αυξανόμενα οικονομικά προβλήματα, υπάρχει διάχυτος και έντονος φόβος και ανασφάλεια.                            Όλα αυτά δημιουργούν απόγνωση και οργή και καμία πολιτική «τρίπλα», δεν μπορεί να εκτονώσει την εκρηκτική πραγματικότητα.

Το δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά, μπορεί να αποβεί μοιραίο για την πορεία της πατρίδας μας, τη δική μας και των παιδιών μας.

Είναι το λιγότερο επικίνδυνο, να παίζεται «κορώνα γράμματα» η παραμονή μας στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Είναι απαράδεκτο να προσπαθείς να κάνεις τους πολίτες συνένοχους και συνυθεύθυνους.

Είναι μεγάλο ρίσκο να καλείς ένα λαό να αποφασίσει για μια συνθήκη 250 σελίδων, που ακόμα δεν γνωρίζει κανείς τις ιδιαιτερότητες και τις λεπτομέρειες.

Ακόμα δε χειρότερο, να τον καλείς να ψηφίσει υπό το κράτος του θυμού και της οργής, γιατί συνήθως τότε απαντά κανείς όχι στο ερώτημα, αλλά σ΄αυτόν που το θέτει.

Το βάρος λοιπόν της απόφασης για το λαό είναι πολύ μεγάλο, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταστρεπτικό για την ίδια τη Χώρα.

Η λύση είναι η εκλογές, η Νέα Δημοκρατία τις ζητάει εδώ και καιρό και είναι πανέτοιμη να αναλάβει τα ηνία και να «ζωντανέψει» τη Χώρα και τους πολίτες.

 Τώρα όμως τις ζητούν επιτακτικά όλα τα κόμματα της αντιπολίτευση κυρίως όμως τις ζητούν όλοι οι πολίτες.

 Τις ζητούν πρωτίστως εκείνοι που τους επέλεξαν γιατί πίστεψαν ότι «λεφτά υπήρχαν»,

μάλιστα οι πολίτες αυτοί είναι από τους πρώτους που αγανάκτησαν, αφού εκτός από την οικονομική κρίση αντιμετωπίζουν και τη βάναυση διάψευση.

Ο λαός αυτή τη στιγμή έχει αποδειχθεί σοφότερος των κυβερνώντων, βιώνει τα ολέθρια αποτελέσματα μιας καταστροφικής πολιτικής, βλέπει όμως και το χάος που ξανοίγεται μπροστά του.

Κατάργησε λοιπόν τις διαχωριστικές γραμμές, μόνιασε κάτω από το βάρος των συνεπειών της κρίσης, της ακυβερνησίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης, είναι πάνω απ΄όλα πατριώτες  και ζητάνε το λόγο να μιλήσουν.

Εκλογές ζητάμε όλοι κ. Παπανδρέου.

Η προκήρυξή τους είναι η μόνη υπηρεσία, που μπορείς πλέον να προσφέρεις στον ελληνικό λαό.

Το πιο δημοκρατικό, το πιο ασφαλές, το πιο λογικό, το καλλίτερο «δημοψήφισμα». 

                                                    

  

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν.Δ.

ΜΕΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Προηγούμενο άρθρο «Τέρμα στην ατιμωρησία όσων καταληστεύουν το κράτος»
Επόμενο άρθρο Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά