Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά


 Με την ειδική συνεδρίαση, κατά την οποία εγκρίθηκε ο Ισολογισμός – Απολογισμός του δήμου Παλαμά οικονομικού έτους 2010, ξεκίνησαν οι εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως επισημάνθηκε, στις 31 Δεκεμβρίου 2010, τα χρέη του δήμου Παλαμά ανέρχονταν στα 5,5 περίπου εκ. ευρώ, μαζί με τα δάνεια. Σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθούν και οι αγωγές που εκκρεμούν και αφορούν περί τις 300-350 χιλιάδες ευρώ.

Η οικονομική υπηρεσία παρουσίασε τα στοιχεία του Ισολογισμού έτους 2010, των (πρώην) δήμων Παλαμά και Φύλλου, ενώ στη συνέχεια ο ορκωτός λογιστής κ. Πολύζος ανέλυσε τα αποτελέσματα ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του δήμου Παλαμά του 2010.

Τακτική συνεδρίαση

Στην τακτική συνεδρίασή του, μετά την ψήφιση του ισολογισμού – απολογισμού του 2010, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά συζήτησε και αποφάσισε, μεταξύ άλλων, για τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τριμηνιαία έκθεση εσόδων – εξόδων του τρέχοντος οικονομικού έτους του καλλικρατικού δήμου Παλαμά (Γ’ τρίμηνο) και την προτεινόμενη από την οικονομική υπηρεσία αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2011.

2. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση της αρ.293/2011 απόφασης του Δ.Σ. που αφορά την αποδοχή ποσού 197.697 ευρώ (Α’ εντολή ΣΑΤΑ 2011) και την κατανομή αυτού σε έργα και επενδυτικές δραστηριότητες. (Η αποδοχή του ανωτέρω ποσού έγινε ομόφωνα δεκτή).

3. Αποφασίστηκε ομόφωνα η δέσμευση της ΣΑΤΑ σε χωριστό λογαριασμό της τράπεζας.

4. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Α’ μέρος (αφορά την υφιστάμενη κατάσταση) του Στρατηγικού Σχεδίου του Επιχειρησιακού Προγράμματος του δήμου Παλαμά για την περίοδο 2011-2014. Η κα Θωμαή Κανδήλα, εκ μέρους της ομάδας εργασίας, ενημέρωσε το σώμα των δημοτικών συμβούλων για το Α’ μέρος του Σχεδίου, το οποίο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο  και θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση.

5. Αποφασίστηκε η συμμετοχή πέντε αιρετών (δημοτικών συμβούλων) στις δύο επιμορφωτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την ΕΕΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στις 3 και 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης Προγράμματος Επιμόρφωσης περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

6. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η συμμετοχή του δήμου Παλαμά στα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ). Είναι ένα πρόγραμμα του υπουργείου Απασχόλησης, 100% χρηματοδοτούμενο και (όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά κ. Δημ. Νούλας που έκανε μια γενική ενημέρωση), το πρόγραμμα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, άρα είναι υλοποιήσιμο.

7. Κατά πλειοψηφία έγινε αποδεκτή η τροποποίηση της 122/2011 απόφασης του Δ.Σ. που αφορά την κατάργηση ΝΠΔΔ του δήμου Παλαμά. Η τροποποίηση αφορά την ένταξη του Μουσείου Ιτέας και των 4 ΚΑΠΗ του δήμου στην Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗΚΕΠ).

8. Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο 2ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας του έργου «Αποπεράτωση δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου», ο 1ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας του έργου «Κατασκευή αίθουσας τελετών στο Α’ Νεκροταφείο Παλαμά», καθώς και το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής του έργου «Αποπεράτωση αποχέτευσης στις οδούς Ερμουπόλεως και Μακεδονομάχων».

9. Επίσης, εγκρίθηκαν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης των έργων: «Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου Παλαμά σε χώρο αναψυχής και πρασίνου», «Διαμόρφωση και ανάδειξη περιβάλλοντος χώρου λιμνοδεξαμενής» και «Ηλεκτροφωτισμός νεκροταφείων».

10. Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, η παραλαβή στατικής μελέτης για την ανέγερση 1ου Δημοτικού σχολείου Παλαμά και η τοπογραφική μελέτη για «Οριοθέτηση δημοτικών εκτάσεων δήμου Παλαμά».

11. Αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας κατασκευής των έργων «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων δήμου Παλαμά» και «Κατασκευή περιφερειακής οδού» (τ.κ. Πεδινού).

12. Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η διάλυση της σύμβασης του έργου «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων»  και κατά πλειοψηφία η διάλυση της σύμβασης (κατόπιν πρότασης του εργολάβου) του έργου «Κατασκευή κρασπεδορείθρων πεζοδρομίων του τέως δήμου Σελλάνων».

Προηγούμενο άρθρο «Ο έσχατος εκβιασμός του λαού & της χώρας»
Επόμενο άρθρο «Άμεση έγκριση των Σχεδίων Βελτίωσης»