«Στηρίζουμε τη μεταβατική Κυβέρνηση Παπαδήμου – Ζητούμε εκλογές σε 100 ημέρες»


Ο Βουλευτής, τ. Υφυπουργός Παιδείας και Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ., κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ενόψει της ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου τόνισε ότι «η Ν.Δ. στηρίζει τη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου για να διαφυλαχθεί η εκτα μίευση της 6ης δόσης και η σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης, διασφαλίζοντας έτσι την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και ζητά εκλογές σε 100 ημέρες για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής»

 

Ειδικότερα, ο κ. Ταλιαδούρος τόνισε τα εξής:

« Στηρίζουμε τη νέα μεταβατική Κυβέρνηση Παπαδήμου προκειμένου να προωθήσει και να πραγματοποιήσει τα μέτρα που συμφωνήσαμε, δηλαδή ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης, προώθηση της νέας δανειακής σύμβασης και εκλογές σε τρεις μήνες. Για την υλοποίηση αυτών των ειδικών σκοπών έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να βοηθήσουμε και θα το κάνουμε.

Η κριτική μας για την πολιτική που εφαρμόστηκε τα δύο τελευταία χρόνια παραμένει ισχυρή και δυστυχώς επαληθεύεται. Διογκώθηκε η ύφεση, το έλειμμα δεν μειώθηκε αλλά αντίθετα αυξήθηκε κατά 15%, ανάπτυξη δεν υπήρξε, η ανεργία έφτασε στα ύψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δημόσια έσοδα του φετινού δεκάμηνου είναι μειωμένα κατά 4,4%, ενώ προβλεπόταν αύξηση κατά 8,5%. Έτσι το χρέος εκτοξεύθηκε στα ύψη. Το αναπόφευκτο κούρεμα του χρέους κατά 50% αποδεικνύει την αποτυχία της μέχρι σήμερα πολιτικής που εφαρμόστηκε.

Εν όψει αυτών των δεδομένων η πρόταση μας για αλλαγή του μείγματος της πολιτικής παραμένει ισχυρή. Χρειάζονται απαραιτήτως μέτρα ανάκαμψης. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται δύο πράγματα: πρώτον, να ανακτήσει η Ελλάδα την χαμένη της αξιοπιστία της εξαιτίας των απίστευτων λαθών του κ. Παπανδρέου και να διασωθεί η παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ και δεύτερον, αλλαγή πορείας.

Για τους λόγους αυτούς στηρίζουμε με την ψήφο εμπιστοσύνης μας τη σημερινή μεταβατική κυβέρνηση και ζητούμε εκλογές σε 100 μέρες για να υπάρξει ισχυρή λαϊκή εντολή προς τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε να εφαρμόσει μια άλλη πολιτική που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Να αποκατασταθεί η τρωθείσα αξιοπιστία της χώρας μας και να επαναφερθεί η Ελλάδα στο δρόμο της Ανάπτυξης και της ευημερίας»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΤΕΕ: Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σχετικά με το νόμο περί αυθαιρέτων
Επόμενο άρθρο ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: “Αγώνας για την επιβίωση του καθηγητή”