«Την άμεση καταβολή των ενισχύσεων για τα νέα λεωφορεία στους δικαιούμενους»


 «Με την διάταξη του άρθρου 14 του ν.3717/2008 (ΦΕΚ 239 Α΄), η οποία τροποποίησε την παρ.3 του άρθρου 12 του ν.2963/2001 (ΦΕΚ 268 Α΄), προβλέφθηκε η διάθεση ποσού 118.000.000 Ευρώ από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για την χρηματοδότηση των ενισχύσεων που προβλέπονται στην παρ. 2 του άρθρου 12 του ν.2963/2001 και οι οποίες αφορούν: «α. την κατασκευή, επέκταση και εκσυγχρονισμό κτιριακών, ειδικών και βοηθητικών εγκαταστάσεων σταθμών και πρακτορείων άφιξης και αναχώρησης λεωφορείων υπεραστικών συγκοινωνιών και σταθμών στέγασης, επισκευής και συντήρησης των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, β. τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των υπό (α) εγκαταστάσεων και την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού διακίνησης υλικών, γ. την αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων συστημάτων αυτοματοποίησης διαδικασιών και μηχανοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου του αναγκαίου λογισμικού και δ. την αντικατάσταση αστικών και υπεραστικών λεωφορείων κυριότητας των Κ.Τ.Ε.Λ. Α. Ε. ή των μετόχων αυτών».

          Παρά το γεγονός όμως ότι οι δικαιούμενοι στο Νομό Καρδίτσας, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και έχουν υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέχρι σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά, δεν τους έχει καταβληθεί η προβλεπόμενη ενίσχυση από το Υπουργείο Μεταφορών. Η μη καταβολή της ενίσχυσης, σε συνδυασμό και με την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχει φέρει τους δικαιούμενους σε δεινή θέση, με συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν πλέον στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να κινδυνεύουν να οδηγηθούν στην πτώχευση.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

-Σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να καταβληθούν άμεσα οι προβλεπόμενες από το άρθρο 12 του ν.2963/2001 (ΦΕΚ 268 Α΄) ενισχύσεις στους δικαιούμενους, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να οδηγηθούν στην πτώχευση;»

Προηγούμενο άρθρο Παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών ταξιδιών των καθηγητών του ΤΕΙ Ξύλου
Επόμενο άρθρο Μεγάλη επιτυχία σημειώνει το πρόγραμμα της Κυκλοφοριακής αγωγής στο Δήμο Μουζακίου