Άμεση καταβολή αποζημιώσεων μετά την χαλαζόπτωση


Επιτάχυνση της εκτίμησης των ζημιών. 

Διάβημα του Υφυπουργού Παιδείας κ. Σπύρου Ταλιαδούρου προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Κατσαρό

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος προέβη σε διάβημα προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Κατσαρό αναφορικά με τις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη σφοδρή χαλαζόπτωση στους Δήμους Παλαμά, Σοφάδων και Ταμασίου του νομού Καρδίτσας.

Ο κ. Ταλιαδούρος αφού επισημαίνει τη σημασία της παρουσίας του ίδιου του Προέδρου του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές, τονίζει την ανάγκη για ταχεία εκτίμηση των ζημιών και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς.

Συγκεκριμένα το κείμενο της επιστολής του κ. Υφυπουργού έχει ως εξής:

«Η προσωπική σας παρουσία επικεφαλής κλιμακίου υπηρεσιακών παραγόντων του τοπικού ΕΛΓΑ, στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Άρνης, Παλαμά, Σοφάδων και Ταμασίου του νομού Καρδίτσας, μετά την πρόσφατη θεομηνία, (ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση), αποδεικνύει την ευαισθησία και το άμεσο ενδιαφέρον, τόσο το προσωπικό σας όσο και του Οργανισμού, του οποίου προΐστασθε, σε ζητήματα τα οποία αφορούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας.

Παρακαλώ, θερμά, όπως και κατά το παρελθόν, να γίνουν άμεσα, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ, οι εκτιμήσεις και οι καταγραφές των ζημιών, ώστε να καταστεί δυνατή η εντός 3μήνου χορήγηση των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες των προαναφερθέντων Δήμων». 

Προηγούμενο άρθρο Δύο νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους
Επόμενο άρθρο Βρώμικη βιομηχανία προσλήψεων μολύνει τη χώρα