Έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η ΕΜΥ


Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο την επόμενη εβδομάδα.

Κύμα καύσωνα έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ο υδράργυρος θα ανεβαίνει από τη Δευτέρα και θα φτάσει την Τετάρτη τους 42 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τοπικές νεφώσεις και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά τις απογευματινές ώρες και νέα μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, τα χαρακτηριστικά του καιρού για αύριο Σάββατο μέχρι την Δευτέρα.

Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν στα Ηπειρωτικά από 36 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στις παράκτιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Όπως είναι φυσικό, ο αναμενόμενος καύσωνας έχει θέσει σε κατάσταση επιφυλακής τον κρατικό μηχανισμό. Συναγερμός έχει σημάνει και στη ΔΕΗ, καθώς η υπερκατανάλωση ρεύματος και από τη λειτουργία των κλιματιστικών μπορεί να βάλλει σε δοκιμασία το δίκτυο.

Το αναλυτικό δελτίο

Από το Σάββατο (05-07-08) έως και τη Δευτέρα (07-07-08) δεν προβλέπεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας στη χώρα. Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά από 36 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη και την Τετάρτη (08 και 09-07-08) θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι προβλεπόμενες μέγιστες τιμές είναι:

α. Τρίτη (08-07-08)

Βόρεια Ελλάδα : 38-40οC

Δυτική Ελλάδα : 39-41οC

Θεσσαλία- Ανατ. Στερεά – Ανατ.Πελοπόννησος : 38-40 βαθμούς Κελσίου

νησιά Ανατ. Αιγαίου – Κυκλάδες – Κρήτη – Δωδεκάνησα :

35-37 βαθμούς Κελσίου

β. Τετάρτη (09-07-08)

Βόρεια Ελλάδα : 37-39οC

Δυτική Ελλάδα : 37-39οC

Θεσσαλία- Ανατ. Στερεά – Ανατ. Πελοπόννησος : 40-42οC

νησιά Ανατ. Αιγαίου- Κυκλάδες – Κρήτη – Δωδεκάνησα : 37-39οC

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα και την Πέμπτη (10-07-08) σε ολόκληρη τη χώρα.

Προηγούμενο άρθρο Ο δεκάλογος των εκπτώσεων - Συμβουλές ΕΚΠΟΙΖΩ
Επόμενο άρθρο XΡ. TΕΓΟΣ: ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ , για τα οικονομικά της ΔETAK