Έργο ύδρευσης Αμαράντου 200.000 ευρώ


Ένα άκρως απαραίτητο έργο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μη επαρκούς υδροδότησης, άρχισε να κατασκευάζεται στον Αμάραντο του Δήμου Ιτάμου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και η συνολική πίστωση θ’ανέλθει στο ποσό των 200.000 € με την συμμετοχή του Δήμου κατά 50.000 € και των ίδιων των κατοίκων με 10.000 €. Η μελέτη συντάχθηκε από τον κο  Ψήμα Ευάγ., Μηχ/ικό της ΤΥΔΚ και ανάδοχος είναι ο κος Μιχ. Νικολάου. Το έργο θα τελειώσει το επόμενο δίμηνο.

Ο Δήμαρχος Ιτάμου Βασίλης Τσαντήλας δήλωσε σχετικά: «Ως Δήμος Ιτάμου, δίνουμε προτεραιότητα στο θέμα της ύδρευσης, διαθέτοντας μεγάλα ποσά. Το πρόβλημα άδρευσης στα ΤΔ του Δήμου είναι δύσκολο και σύνθετο για δύο λόγους:

Πρώτον ότι δεν υπάρχει σε πολλούς οικισμούς επάρκεια νερού, πρόβλημα που αυξήθηκε λόγω ξηρασίας και λειψυδρίας και

Δεύτερον το νερό της ύδρευσης οι κάτοικοι το διαθέτουν κυρίως για άρδευση μη υπολογίζοντας τις υδρευτικές ανάγκες και εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία η και αδιαθορία εφαρμογής του Κανονισμού Ύδρευσης από τα τοπικά Συμβούλια. Ειδικά για το ΤΔ Αμαράντου, όπου συνυπάρχουν όλες οι αδυναμίες, από το 2009 θα ληφθούν αυστηρά μέτρα διότι και η αλλαγή του δικτύου που κάνουμε δεν θα λύσει το πρόβλημα και δεν υπάρχει άλλο νερό για να φέρουμε.

Στους ξενιτεμένους δεν θα επιτραπεί κήπος μεγαλύτερος των 20τμ. και στους μόνιμους των 50τμ.

Η άρδευση και σ’αυτές τις περιπτώσεις θα επιτραπεί μόνον με σύστημα σταγόνας. Οι τελευταίες χρονιές, μη επαρκούς και συνεχούς υδροδότησης στον Αμάραντο, δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν. Τα μέτρα εγκρίθηκαν  από την Λαϊκή Συνέλευση 200 κατοίκων του Αμαράντου και θα εφαρμοστούν». 

Προηγούμενο άρθρο Τροχονομικά μέτρα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς
Επόμενο άρθρο Επί τάπητος τα στερεά απόβλητα Καρδίτσας και Τρικάλων