Ειδήσεις

Έστειλαν μήνυμα για τη μέρα κατά του ρατσισμού


Με παρουσία σωματείων, συλλόγων, γονιών, μαθητών, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας κατά του ρατσισμού αλλά και συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους μαθητές ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου για το εξεταστικό και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που εκφράστηκε με προσαγωγές μαθητών,  η συναυλία που οργάνωσαν φορείς της Καρδίτσας.

Ο Μιχάλης Σιώκος από μέρους των γονιών   κάλεσε σε μαζικό αγώνα για  να μην περάσουνόχι μόνο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά συνολικά οι πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην παιδεία, που ουσιαστικά υψώνουν ταξικούς  φραγμούς  στα παιδιά της  λαϊκής οικογένειας.

Στη συνέχεια  μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ, 1Ο ΓΕΛ, 4Ο ΓΕΛ και Μουσικού σχολείου Καρδίτσας, πήραν το λόγο για να εκφράσουν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας, να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης αναφερόμενοι στα γεγονότατα του 4ου Λυκείου και να δηλώσουν ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας Κλεοπάτρα Ζούκα χαιρέτησε τους αγώνες των μαθητών και κάλεσε σε συνεχισή τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε η προγραμματισμένη από τους μαθητές πορεία.

Την εκδήλωση στήριξαν το μουσικό σχήμα «ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ» και συγκρότημα μαθητών από το Μουσικό σχολείο Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Μπ.Παπαδόπουλος: Να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων για το κατάστημα ΕΛΤΑ Λεονταρίου
Επόμενο άρθρο Η Ελ. Αναστασοπούλου για την επιλογή νέων Περ/κων Δ/ντων Εκ/σης