Αγιασμός και εγκαίνια στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας


Στο Ολοήμερο 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας πραγματοποιήθηκε ο επίσημος αγιασμός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας με την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Ταλαιδούρου, ο οποίος έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων για το νέο κτίριο.

Ο κ. Ταλιαδούρος στο σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σήμερα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά με αυτοπεποίθηση και σύγχρονη νοοτροπία για αυτό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για να εγκαινιάσω ένα ακόμα νέο σύγχρονο διδακτήριο στο νομό μας το οποίο καλύπτει όλες τις ανάγκες των μικρών μαθητών.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης μόνο υψηλής ποιότητας Παιδεία η οποία θα τους εξασφαλίζει την ισότητα στην εκκίνηση της πορείας τους, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Γιατί εκπαίδευση χωρίς ποιότητα είναι αντιδημοκρατική και πλήττει, κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους. Γιατί εκπαίδευση χωρίς ποιότητα δεν δίνει τελικά στους νέους της πατρίδας μας τα εφόδια που επιτακτικά απαιτούνται από τη νέα εποχή.

Για τους λόγους αυτούς είναι επιτακτική η ανάγκη ανέγερσης νέων εκσυγχρονισμένων σχολικών μονάδων, έτσι ώστε να δημιουργείται η αίσθηση οικειότητας του μαθητή προς το σχολείο. Η εκπαίδευση των μαθητών και η διδασκαλία των δασκάλων  πρέπει να στηριχτεί σε βασικές υποδομές, που θα τους βοηθήσουν να λειτουργήσουν με καλύτερη οργάνωση και μεθοδικότητα στη διεξαγωγή των μαθημάτων τους. Αυτό, η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει αρχικά και να καλύψει όλες τις βασικές ανάγκες ενός σχολείου, αλλά πέρα τούτο να δοθούν όλα τα εφόδια για να μπορεί να ανταγωνιστεί τον κάθε Ευρωπαίο μαθητή».

 Το έργο «6/θέσιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας» εντάχθηκε στο πλαίσιο του Μέτρου 5.2 «Αναβάθμιση Υποδομών και Εξοπλισμών για τη Βελτίωση της Ποιότητας της Εκπαίδευσης», της Ενέργειας 5.2.3 «ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ», Πράξη 5.2.3.1 «Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 13 περιφέρειες της χώρας» του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ με κωδικό έργου MIS «90389».

Το έργο δημοπρατήθηκε στις 4-5-2006 και η τελική συνολική δαπάνη κατά την προσφορά ανήλθε στο ποσό των 979.651,79 € για την κατασκευή διώροφου σχολικού κτιρίου, σε οικόπεδο 3.348,15 m2 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ιτέας του Δήμου Φύλλου. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός οικισμού του Δ.Δ. Ιτέας και θα εξυπηρετεί 82 μαθητές της περιοχής.

Οι στεγασμένοι χώροι συνολικού εμβαδού 1.318,84 m2 και περιλαμβάνουν εξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων,  τρία εργαστήρια, βιβλιοθήκη, γραφεία, κυλικείο, χώρους υγιεινής, και αποθήκη.

Προηγούμενο άρθρο Ο Αγιασμός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθρο "Οι 4 φίλοι"