Ανάγκες του Δήμου σε μηχανολογικό εξοπλισμό διαχείρισης & αποκομιδής απορριμμάτων


Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών,  ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας φέρνει στη Βουλή το αίτημα του Δήμου Καρδίτσας για προμήθεια νέου μηχανολογικού εξοπλισμού αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, με αφορμή σχετική επιστολή του Δημάρχου Καρδίτσας.

«Δεν είναι ανεκτό να υπολειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου λόγω παλαιότητας των μηχανημάτων. Απαιτείται σύγχρονος εξοπλισμός για λόγους ασφαλείας, αλλά και λειτουργικότητας», δήλωσε ο κ. Ρόβλιας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ       

Θέμα: Προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού καθαριότητας του Δ. Καρδίτσας

Κύριε Υπουργέ,

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Καρδίτσας είναι πεπαλαιωμένος με αυξημένη επικινδυνότητα, τόσο ως προς τον χειρισμό του από το προσωπικό του Δήμου, όσο και ως προς την κυκλοφορία του στους δρόμους.

Δυσάρεστες συνέπειες της παλαιότητας του εξοπλισμού είναι οι βλάβες που προκαλούν δυσχέρεια χρήσης και ακινητοποίηση των μηχανημάτων. Η ανεύρεση ανταλλακτικών δεν είναι ευχερής, δεδομένου ότι τα μηχανήματα αυτά έχουν στην πλειονότητά τους αποσυρθεί από το εμπόριο.

Ο Δήμος Καρδίτσας συνεργάζεται στο θέμα της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων με τέσσερις παραλίμνιους δήμους της Λίμνης Πλαστήρα. Δηλαδή τα προβλήματα που προαναφέραμε έχουν έντονο αντίκτυπο στο καθημερινό περιβάλλον της Λίμνης, γεγονός που δημιουργεί επί πλέον ευαισθητοποίηση λόγω της γνωστής τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Σύμφωνα με επιστολή  του Δημάρχου Καρδίτσας προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών με ημερ. 24-11-08, ο Δήμος θεωρεί απαραίτητη την προμήθεια των εξής νέων μηχανημάτων:

Απορριμματοφόρα: 10

Γερανοφόρα: 2

Σκαπτικό τύπου JCB: 1

Καδοφόρο Όχημα: 1

Φορτηγό με αρπάγη: 1

Πλυντήρια κάδων: 2

Επειδή μέσω του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ» πρόκειται να διατεθεί σχετικός μηχανολογικός εξοπλισμός στους Δήμους της χώρας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Εάν θα ικανοποιήσει και πότε το αίτημα του Δήμου Καρδίτσας για την προμήθεια του παραπάνω μηχανολογικού εξοπλισμού.»

Προηγούμενο άρθρο Εγκαίνια αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δ. Δομοκού από κ. Σ. Ταλιαδούρο
Επόμενο άρθρο Προβολές παιδικών ταινιών στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας