Πρωτοσέλιδο

Αναβαθμίστηκε με λάμπες LED ο φωτισμός της οδού Τρικάλων


Την αντικατάσταση των συμβατικών λαμπών φωτισμού με φωτιστικά τύπου LED σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνεχίζει ο Δήμος Καρδίτσας. Μετά τις οδούς Μπλατσούκα, Ηρ. Πολυτεχνείου, Υψηλάντου και Αγ. Κωνσταντίνου που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τοποθετούνται αυτές τις ημέρες φωτιστικά LED επί της οδού Τρικάλων και τις επόμενες θα επεκταθεί και σε περισσότερους δρόμους στον αστικό ιστό της πόλης. Ο φωτισμός LED είναι σαφώς αποδοτικότερος και πιο οικονομικός σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες αλλά και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος δήλωσε σχετικά: “Ως Δημοτική Αρχή αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη βελτίωση του επιπέδου φωτισμού του κέντρου της πόλης με στόχο την εναρμόνιση με τις σύγχρονες απαιτήσεις ποιότητας, ασφάλειας και περιορισμού στην κατανάλωση ενέργειας. Με το αρμόδιο τμήμα ηλεκτροφωτισμού της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Κωνσταντίνος Ξυλομένου υλοποιούμε με ίδια έσοδα και χωρίς νέα δάνεια την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, που είναι απολύτως αναγκαίο για μια σύγχρονη πόλη. Με την τοποθέτηση το επόμενο χρονικό διάστημα συνολικά επιπλέον 1000 φωτιστικών τύπου LED στον αστικό ιστό της πόλης και σε κεντρικές οδούς των μεγαλύτερων χωριών, επιτυγχάνουμε την  ανάδειξη ενός σύγχρονου νυχτερινού αστικού φυσικού περιβάλλοντος όπου οι πεζοί και τα μέσα μεταφοράς θα κινούνται με περισσότερη ασφάλεια. Τέλος αξίζει να σημειωθεί  η μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και η μείωση του κόστους συντήρησης με την τοποθέτηση των φωτιστικών τύπου LED, συγκριτικά με τις παλιές συμβατικές λάμπες φωτισμού.

Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει την προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών του Δήμου με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της, με έργα που δεν θα επιβαρύνουν οικονομικά μακροπρόθεσμα αλλά  θα αλλάξουν προ το καλύτερο την εικόνα της πόλης μας.”

 

Προηγούμενο άρθρο Θεραπευτική ιππασία για τους εκπαιδευόμενους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία για την εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου