ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ- Παρά τα 1.090 φύλλα επίταξης που έχουν ήδη επιδοθεί στους Καρδιτσιώτες καθηγητές…


Με τα «φύλλα πορείας» της επιστράτευσης να έχουν ήδη φθάσει στους περισσότερους από τους 1.090 καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης στην Καρδίτσα, χθες η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 1ου Λυκείου Καρδίτσας και όχι στην αμφιθεατρική αίθουσα όπως συνήθως, λόγω του μεγάλου όγκου των καθηγητών που συμμετείχε σε αυτή, αποφάσισε να συνταχθεί με την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν μεθαύριο Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί οτι το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών «κατέβασε» δική του πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη και την Παρασκευή και εκ νέου γενική συνέλευση το Σάββατο για το τι μέλλει γενέσθαι, πρόταση η οποία απορρίφθηκε.

 

 

 

Από σήμερα

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας και βάσει της απόφασης που υπέγραψε ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, η επιστράτευση των εκπαιδευτικών ξεκινά σήμερα

Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι, έως την έκδοση νεώτερης απόφασης. Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου υπηρετούν. Ειδικά, οι αποσπασμένοι ή όσοι έχουν διατεθεί εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους στις θέσεις όπου αυτοί έχουν αποσπαστεί ή διατεθεί, αντίστοιχα. Παράλληλα χθες, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ για ακύρωση της επιστράτευσης.

 

 

 

Απόψε το συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία

 

 

Την αντίθεσή τους στην επιστράτευση που ανήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι πανελλαδικές εξετάσεις, θα διατρανώσουν απόψε στις 8 το βράδυ οι καθηγητές του Νομού και όχι μόνο, στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 

 

 

 

 

Η εισήγηση της ΟΛΜΕ

 

 

1.Δευτέρα, 13/5 ενημερώσεις στους συλλόγους διδασκόντων όλων των σχολείων
2.Τρίτη, 14/5 σύγκληση Γ.Σ. των ΕΛΜΕ της χώρας
3.Τετάρτη, 15/5 σύγκληση Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα
4.24ωρη απεργία την Παρασκευή 17/5 και 5νθήμερη απεργία από 20/5 έως 24/5/2013
5.Νέες Γ.Σ. των ΕΛΜΕ στις 23/5 και ΓΣ προέδρων στις 24/5 για επανεκτίμηση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Αιτήματα

1.Καμία απόλυση εκπαιδευτικού – Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών
2.Άμεση απόσυρση του Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις
3.Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12) που έχει θέσει υπό διωγμό τους εκπαιδευτικούς
4.Απόσυρση του ΠΔ για την Αξιολόγηση. Κατάργηση του ν.4142/13 για την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας
5.Διασφάλιση των οργανικών θέσεων που απειλούνται από την αύξηση του διδακτικού ωραρίου (ν.4152/13, παρ. Θ). Κατάργηση του ν.4152/13.
6.Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των νεότερων. Κατάργηση του ν.4024/2011
7.Καμία κατάργηση – συγχώνευση σχολείου. 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στην τάξη
8.Να μην περάσουν τα σχέδια νόμων για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το προηγούμενο διάστημα
9.Όχι στις μνημονιακές πολιτικές που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση.

 

 

Αντίθετη…

 
Οι ισορροπίες στο όλο θέμα είναι λεπτές και σύμφωνα με κύκλους, η κόντρα Κυβέρνησης και εκπαιδευτικών έχει πλέον αποκτήσει πολιτικές προεκτάσεις. Τα αιτήματα, αλλά κυρίως η έως τώρα στάση μερίδας συνδικαλιστών- καθηγητών έχει ξεσηκώσει το κοινό αίσθημα, σε μια περίοδο, που οι μαθητές ετοιμάζονται να μπουν στη μάχη των Πανελλαδικών και ήδη έχουν πολύ άγχος για τις επιδόσεις τους, που θα κρίνουν την είσοδό τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Ενδεικτικά του πώς βλέπει η κοινωνία τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και τη στάση τους ήταν τα λόγια του Προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, που χαρακτήρισε τα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών μη σοβαρά.
«Είναι αλήθεια ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί οδυνηρές μειώσεις στις αμοιβές τους, όμως τα επιχειρήματα τα οποία παρουσιάζουν για να δικαιολογήσουν την απεργία δεν είναι πειστικά, δεν είναι σοβαρά. Λυπάμαι γι’ αυτό, λυπάμαι επίσης και για το θέμα της επιστράτευσης. Οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να είναι σε μόνιμη στράτευση στην υπηρεσία των παιδιών μας. Αυτό απαιτεί το λειτούργημά τους» ανέφερε.

Προηγούμενο άρθρο Θεατρική παράσταση από τηn ερασιτεχνική ομάδα των Καρδιτσιωτών Φθιώτιδας
Επόμενο άρθρο Η χορωδία της ΕΡΤ ανοίγει το 31ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας