Από 1 Οκτωβρίου η διανομή των υπολογιστών


  Η δράση για την «Ψηφιακή Τάξη» και τη διανομή των μαθητικών υπολογιστών σε 126.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου, εκ των οποίων οι 1.241 από το Νομό Καρδίτσας, υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής κανονικά και χωρίς καμία μεταβολή σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και τον χρονικό προγραμματισμό της. Η διανομή των επιστολών και των κουπονιών απόκτησης υπολογιστών προς τους γονείς των μαθητών πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τα κατά τόπους γυμνάσια, με την έναρξη των μαθημάτων εντός του Σεπτεμβρίου. Οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται τους μαθητικούς υπολογιστές από την 1η Οκτωβρίου 2009 από τα καταστήματα της επιλογής τους.

Ο κ. Τζέλλος

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Τζέλλος σε δηλώσεις του σχετικά ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι λόγω των πρόωρων εκλογών, ενώ φορητούς υπολογιστές θα προμηθευτούν και οι καθηγητές, προκειμένου να μπορούν να διδάξουν ηλεκτρονικά τα μαθήματα της βιολογίας, των μαθηματικών, της ιστορίας και της γεωγραφίας που θα εγκατασταθούν αρχικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπολογιστές θα «ελαφρώσουν» τους μαθητές από το βάρος των πολλών βιβλίων στις μαθητικές τους τσάντες. Διευκρίνισε δε ότι μπορεί να μην έχουν διανεμηθεί ακόμη τα κουπόνια για την αγορά των υπολογιστών από τοπικά καταστήματα της επιλογής των μαθητών, ωστόσο όταν αυτά θα σταλούν από το Υπουργείο Παιδείας δεν θα είναι δυνατή η ανταλλαγή των συγκεκριμένων υπολογιστών με κάποιους πιο αναβαθμισμένους ‘η που να καλύπτουν και άλλες απαιτήσεις. Τέλος, ο κ. Τζέλλος είπε:

«Ο φορητός μαθητικός υπολογιστής αποτελεί τεχνολογικό εργαλείο άμεσης αξιοποίησης στην εκπαιδευτική διαδικασία, είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται καμία τεχνική ενέργεια από την πλευρά των γονέων ή των μαθητών»

Προηγούμενο άρθρο Η μόνη χρήσιμη ψήφος
Επόμενο άρθρο Περιοδεία του Νομάρχη στο Κρυονέρι, Πεζούλα & Φυλακτή