Ασημίνα Σκόνδρα: «Ποιοι και γιατί επιδιώκουν παράταση των εκλογών»


Ο Ελληνικός λαός χορτάτος από εύκολα ψέματα, βρέθηκε μπροστά στις πιο σκληρές, τις πιο πικρές αλήθειες.

Ο φόβος για το αύριο και η οργή για το σήμερα, κυριαρχούν στην ελληνική πραγματικότητα και απορρέουν από την δυστυχία που έχει εξαπλωθεί γύρω μας, χωρίς κανείς να μας έχει προετοιμάσει γι΄αυτό.

Οι επώδυνες θυσίες του λαού στο τελευταίο 18μηνο ακυρώθηκαν, αφού βασίστηκαν αφενός σε λάθος σχεδιασμό και αφετέρου η κυβέρνηση του μνημονίου, αποδείχθηκε αναποτελεσματική και ανίκανη.

Η απερίγραπτη απόφαση του δημοψηφίσματος σήμανε το οριστικό άδοξο τέλος της κυβέρνησης του κ.Παπανδρέου, ανοίγοντας έναν άλλο κύκλο περιορισμένης διακυβέρνηση από τον κ. Παπαδήμο.

Η μεταβατική αυτή κυβέρνηση, ορισμένου χρόνου και σκοπού, έχει την στήριξη των τριών κομμάτων λόγω της έκτακτης ανάγκης και για συγκεκριμένους λόγους, σαφώς όμως δεν έχει έγκριση και νομιμοποίηση από το λαό.

Από τη δεύτερη μέρα ζωής της, κάποιοι άρχισαν να ψιθυρίζουν για παράταση του χρόνου της, πέρα από τα συμφωνηθέντα και έξω από την βούληση του λαού, που είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει.

Γιατί άραγε θέλουν παράταση και ποιοι είναι αυτοί που την επιδιώκουν;

Είναι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να κερδίσουν χρόνο, επενδύοντας στην κοντή μνήμη των Ελλήνων, ώστε να ξεχαστεί ποιος έφερε την τρόϊκα, πώς φτάσαμε στο μνημόνιο ή τις υπογραφές τους κάτω από τις αποφάσεις που στραγγάλισαν την ελληνική κοινωνία;

Είναι ο κ. Παπανδρέου που χρειάζεται χρόνο να ανασυγκροτηθεί για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην αρχηγία του κόμματος;

Είναι κάποιοι κοινοβουλευτικοί που προβλέποντας την ετυμηγορία του λαού, δεν είναι σίγουροι για την επανεκλογή τους και προσπαθούν να παρατείνουν την κοινοβουλευτική τους πορεία;

Είναι ορισμένοι που βρίσκονται στη διαδικασία της μετάλλαξης και ψάχνοντας για αληθοφανείς προφάσεις και «σικέ» ιδεολογία, προσπαθούν να δημιουργήσουν νέο κομματικό φορέα;

Είναι ξένα ή εγχώρια συμφέροντα που επιμένουν να «λεηλατούν» τη Χώρα μας και όσο πιο μακριά πάνε οι εκλογές, τόσο πιο μεγάλο το όφελος;

Όποιοι και ότι και να είναι ο λαός θέλει εκλογές, για να αποφασίσει εκείνος σε ποιόν θα δώσει εντολή να τον κυβερνήσει, σε ποιόν θα εναποθέσει την ευθύνη να λύσει τα σοβαρά εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Ότι «τερτίπι» και να χρησιμοποιηθεί, δεν θα μπορέσουν να κάνουν την κυβέρνηση Παπαδήμου «κολυμπήθρα του Σιλωάμ», να πάρουν συγχωροχάρτι από τον Ελληνικό λαό.

Οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι που είδαν τις ζωές τους να καταρρέουν, τα παιδιά τους να φεύγουν μετανάστες, την αγορά να ερημώνει, την ύφεση να βαθαίνει, τους μαθητές χωρίς βιβλία, τους μισθούς, όσοι τους έχουν ακόμα, να μειώνονται κατά 40% ούτε ξεχνούν, ούτε συγχωρούν αντιθέτως επιζητούν εναγωνίως ελπίδα, ανάταξη, σιγουριά.

Οι πολλοί, που διαθέτουν εθνική και κοινωνική συνείδηση, επιθυμούν να δώσουν αυτοί την εντολή σε νέα κυρίαρχη κυβέρνηση, που να έχει ξεκάθαρη τη βούληση να αντιταχθεί σε αντεθνικά συμφέροντα και να επαναφέρει την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία στη Χώρα και τους πολίτες.

Όσο για σύσταση νέου κομματικού σχήματος, σε μια φυσιολογική κοινωνία κανείς δεν θα το εμπιστευτεί αν απαρτίζεται από «υλικά κατεδαφιστέα», από «εκσυχρονισμένους νεοφιλελλεύθερους σοσιαλιστές» με καταγεγραμμένη πορεία.

Να αφήσουν στην άκρη λοιπόν τα «σενάρια» που αποπροσανατολίζουν και να προχωρήσουμε σε εκλογές στον προκαθορισμένο χρόνο, ώστε ο Ελληνικός λαός να δώσει ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία.

Στον Αντώνη Σαμαρά, που είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με αντιλαϊκές πολιτικές και να υπερασπίσει την τιμή της Χώρας και των Ελλήνων και σε λαϊκούς αγωνιστές, για να εξομαλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες και να επαναφέρουν στους πολίτες το χαμένο ηθικό και την ευημερία.

 

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν.Δ.

ΜΕΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Παύλος Σιούφας: «Ανάγκη για άμεσες λύσεις στα προβλήματα των αγροτών της Καρδίτσας»
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση της Αναγέννησης Καρδίτσας με αφορμή τις φήμες