Αυλαία αύριο για το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ


Με μία εντυπωσιακή τελετή λήξης στην κεντρική πλατεία της πόλης κλείνει (Παρασκευή 27 Ιουνίου) η αυλαία για το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την ΤΕΔΚ, το Δήμο Καρδίτσας – ΔΕΤΑΚ, αλλά και με την υποστήριξη της Σχολής Αστυφυλάκων και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Μουζακίου που φιλοξενούν τα συγκροτήματα.

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, ο Νομός μας “φόρεσε” τα γιορτινά του και μικροί και μεγάλοι έδιναν καθημερινά δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις, καταδεικνύοντας την επιτυχία του θεσμού.

Και τα ίδια τα χορευτικά συγκροτήματα, εξ΄άλλου, από τη δική τους πλευρά, αποκόμισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων κατά την παραμονή τους στην Καρδίτσα, τόσο σε σχέση με το επίπεδο οργάνωσης, όσο και σε ό,τι αφορά στη ζεστή φιλοξενία την οποία εισέπραξαν.

Γι΄ αυτό και η Οργανωτική Επιτροπή το Σάββατο 28 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει προς τιμήν τους μία όμορφη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Μητρόπολις».   

Όσο για το πρόγραμμα κατά την τελετή λήξης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τα παρακάτω συγκροτήματα :

1. Χορευτικό Συγκρότημα «Anatolian» από την Τουρκία

2. Χορευτικό Συγκρότημα «Hamis» από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

3. Χορευτικό Συγκρότημα «Chornobrivets» από την Ουκρανία

4.Χορευτικό Συγκρότημα «Djembe Rhythm Group» από το Ντακάρ της Σενεγάλης

5.Χορευτικό Συγκρότημα «CH´EH´OC» από το Μεξικό

6. Χορευτικό Συγκρότημα «Bisser» από τη Σόφια της Βουλγαρίας

7. Χορευτικό Συγκρότημα «Georgia» από την Γεωργία

8. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάζουν η Βάσω Μακρή και ο Παύλος Βησσαρίου, ενώ τελετάρχης είναι η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων – φιλόλογος κ. Κατερίνα Σταθοπούλου.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Interamerican, του Εργοστασίου Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, των Goodys, του ξενοδοχείου «Μητρόπολις», του Πολυχώρου  THESSALIS και της Βιομηχανίας Κουλουριών ΒΙΟΛΑΝΤΑ.

Προηγούμενο άρθρο Ανάπλαση των δημοσίων κοινοχρήστων χώρων της πόλης
Επόμενο άρθρο Προς δημοπράτηση το Διοικητήριο Καρδίτσας