Προς δημοπράτηση το Διοικητήριο Καρδίτσας


Σε λιγότερο από 15 ημέρες η Νομαρχία Καρδίτσας θα έχει στα χέρια την οριστική μελέτη για το Διοικητήριο Καρδίτσας, γεγονός που σημαίνει ότι το έργο βρίσκεται στον δρόμο της δημοπράτησης. Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, έπειτα από ερώτηση του πρώην Νομάρχη Καρδίτσας κ. Αναγνωστόπουλου για τη μελέτη και τον προϋπολογισμό του έργου, ο Νομάρχης κ. Αλεξάκος απάντησε πως η πρώτη μελέτη που ήρθε στα χέρια τους εμπεριέχει έναν πολύ υψηλό προϋπολογισμό ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Γι’αυτό αποφασίστηκε στις 11 Ιουλίου να γίνει μία σύσκεψη στο μελετητικό γραφείο που έχει αναλάβει το έργο στην Αθήνα μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας Καρδίτσας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τελικό ποσό, το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά τα 16 εκ. ευρώ. 

Συνδιοργανώτρια η Ν.Α. Καρδίτσας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Τουρισμού & Νεότητας εντάσσεται η προώθηση των πολιτιστικών υπηρεσιών της Νομαρχίας, καθώς και η στήριξη του έργου των Πολιτιστικών Φορέων και Συλλόγων που ποικιλοτρόπως δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού, με απώτερο στόχο τη διατήρηση της τοπικής μας παράδοσης και την προώθηση της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας. Στο τμήμα Πολιτισμού – Τουρισμού της Ν.Α. κατατέθηκαν προς έγκριση τα παρακάτω αιτήματα για πολιτιστικές εκδηλώσεις:

  1. Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών & Χορευτικών Μελετών «Νικ. Πλαστήρας: Διοργανώνει την καθιερωμένη πλέον ετήσια εκδήλωση «25ο Πολιτιστικό Αντάμωμα» που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 27-29/6/08, στον προαύλιο χώρο των 5ου και 16ου Δημοτικών Σχολείων της συνοικίας Αγ. Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι ευρείας απήχησης, καθώς έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των κατοίκων όχι μόνο της πόλης μας αλλά και όλου του νομού, λόγω της ποιότητάς τους. Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: παρουσίαση παραδοσιακών χορών & δρώμενων από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, συμμετοχή συγκροτημάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Δράμα, Σκοτίνα, Γουμένισσα, Χίο, Βόλο κ.α.), ρεμπέτικη βραδιά και άλλες μικρότερες εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου (όπως αιμοδοσία). Η Ν.Α. θα συμμετάσχει ως συνδιοργανώτρια με το ποσό των 1.550 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι εξής δαπάνες: ηχητική κάλυψη & φωτισμός, εκτύπωση αφισών, προγραμμάτων & προσκλήσεων και μεγαφωνική εγκατάσταση. Οι υπόλοιπες δαπάνες της διοργάνωσης θα καλυφθούν από χορηγίες και τον ίδιο τον σύλλογο.
  2. Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας: Το Ωδείο στα 25 χρόνια λειτουργίας του έχει να παρουσιάσει ένα αρκετά πλούσιο εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, αποτελώντας έναν πολύτιμο παράγοντα προόδου και πρωτοστατώντας στα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της τοπικής κοινωνίας αλλά και πανελλαδικώς με τη διοργάνωση πανελλήνιου χαρακτήρα εκδηλώσεων. Για φέτος έχει προγραμματίσει, μεταξύ άλλων μουσικών εκδηλώσεων και μια Συναυλία Κλασσικής Μουσικής με Συμφωνική Ορχήστρα η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο τα Χριστούγεννα του 2008. Η ΝΑΝ θα συμμετάσχει ως συνδιοργανώτρια στην παραπάνω εκδήλωση με το ποσό των 2000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι εξής δαπάνες: εκτύπωση αφισών, προγραμμάτων & προσκλήσεων και μεγαφωνική εγκατάσταση. Το υπόλοιπο κόστος της εκδήλωσης θα καλυφθεί από το ΔΩΚ.
Προηγούμενο άρθρο Αυλαία αύριο για το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ
Επόμενο άρθρο «Οδικό χάρτη» κάθαρσης με ορίζοντα εκλογές πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου