Αύριο στις 10 το βράδυ στο Παυσίλυπο συναυλία


 «Σμυρνέϊκο, Πολίτικο, τραγούδι ανατολίτικο, λυπητερό». Από την κοιτίδα του ελληνισμού της Μικράς Ασίας την Σμύρνη, μεταφέρθηκε και μεσουράνησε στην Αθήνα του 1932 με την Εσκενάζυ και την Αμπαζή, τον Σέμση και τον Τομπούκη, τον Λεονταρίδη και τον Νούρο, τον Ατραίδη και τον Νταλγκά, που ξεσήκωναν τους Αθηναίους στα «Καφέ Αμάν».  

 Τo σμυρνέϊκο τραγούδι το «γέννησε η ανάγκη της ψυχής» να επικοινωνήσει και να μιλήσει ποιητικά και μουσικά σε άλλες ψυχές και  όχι η ψυχρή ανάγκη των εταιρειών δίσκων.

Εκφράζει τον πολιτισμό, την μουσική τέχνη και τις ευαισθησίες των δημιουργών του, χαρίζοντας στην ελληνική μουσική πολλά και εξαιρετικά ακούσματα, που παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου.

Το Καρδιτσιώτικο μουσικό σχήμα «Οκτάηχο» που θα εμφανιστεί στην σημερινή συναυλία αποτελείται από τους:

Γαρουφαλιά Φώτη τουμπελέκι, Καραμέτου Λύδια: βιολί – τραγούδι, Κωστούλα Βασίλη μπουζούκι, Μπούτλα Αργύρη ακκορντεόν, Πολύζο Σωτήρη μπαγλαμά-τραγούδι, Πυργιώτη Μέγα κιθάρα-τραγούδι, Σαρημιχαηλίδη Μάριο λαούτο-μπουζούκι-τραγούδι.

Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων «Χριστούγεννα 2010 – Πρωτοχρονιά 2011» που πραγματοποιεί η ΔΗ.Κ.Ε.Κ., τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας και την στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

 Η ελάχιστη κατανάλωση κατ’ άτομο είναι 10 ευρώ. Η β’ κατανάλωση σε τιμές καταλόγου.

Προηγούμενο άρθρο Σύντομα οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Επόμενο άρθρο Απάντηση του κ. Σ. Ξυνίδη στον Σπ. Ταλιαδούρο