Σύντομα οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος


 Απάντηση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο. Γ. Κουτρουμάνη έλαβε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη στην ερώτησή της για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ λόγω της ελλειπούς στελέχωσής τους.

 Στην απάντησή του, ο Υπουργός αναφέρει ότι στην Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας (ΝΜΥ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καρδίτσας οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις είναι 36, ενώ οι υπηρετούντες ιατροί-οδοντίατροι είναι 31, και αναλυτικά έχουν ως εξής:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ

Ακτινοδιαγνώστης

1

1

Ορθοπεδικός

1

0

Γαστρεντερολόγος

0

1

Ουρολόγος

1

1

Γυναικολόγος

3

1

Οφθαλμίατρος

2

2

Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

1

1

Παθολόγος

8

7

Ενδοκρινολόγος

0

1

Παιδίατρος

5

5

Καρδιολόγος

2

0

Πνευμονολόγος

2

1

Μικροβιολόγος

3

3

Χειρουργός

1

1

Νευρολόγος

1

3

Ω.Ρ.Λ.

1

0

Οδοντίατρος

4

3

Σύνολο

36

31

Ο Υπουργός επισημαίνει ότι, μετά την δημοσίευση του Ν. 3812/09 που αφορούσε στην αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, επήλθαν μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου. Ωστόσο, το Υπουργείο Εργασίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, και εξασφάλισε την έγκριση για συμβάσεις μίσθωσης έργου με 1.400 ιατρούς και οδοντιάτρους και 100 προσωπικούς ιατρούς για την κάλυψη αναγκών παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ο κ. Κουτρουμάνης υπογραμμίζει ότι η Διοίκηση του ΙΚΑ θα ανακοινώσει, σταδιακά, προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων έργου για διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Νομός Καρδίτσας, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες με γιατρούς ειδικοτήτων όπως καρδιολόγου, παθολόγου, ορθοπεδικού, ΩΡΛ.

Τέλος, ο Υπουργός αναφέρει ότι με την υπ’ αριθμ. 1/2009 προκήρυξη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την πλήρωση 1.860 κενών θέσεων μονίμου ιατρικού και οδοντιατρικού προσωπικού, προκηρύχθηκε η πλήρωση 15 θέσεων μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τη Νομαρχία Καρδίτσας, και το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής (αξιολόγηση και βαθμολόγηση) των αιτήσεων των υποψηφίων από τα Συμβούλια Επιλογής προσωπικού του Οργανισμού.

Έτσι, καταλήγει ο κ. Κουτρουμάνης, η ΝΜΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καρδίτσας θα στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της.

Προηγούμενο άρθρο Επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη
Επόμενο άρθρο Αύριο στις 10 το βράδυ στο Παυσίλυπο συναυλία