Πλήρωσαν με…στάρι


Το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καρδίτσα επισκέφθηκαν οι αγρότες του Νομού, μετά την πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στη διοίκηση του οργανισμού για τα όρια που έχουν τεθεί για την εξόφληση των λογαριασμών από τα αρδευτικά τιμολόγια. Οι συγκεντρωμένοι αγρότες παρέμειναν για λίγη ώρα έξω από το κτίριο και στη συνέχεια συνάντησαν τον Προϊστάμενο του υποκαταστήματος κ. Παπαγεωργίου Ανδρέα, στον οποίο κατέθεσαν το παρακάτω ψήφισμα:

«Είναι γνωστό και σε σας ότι οι αγρότες δεν έχουν εισπράξει χρήματα, ούτε από τα προϊόντα τους, ούτε και από τις επιδοτήσεις. Είναι λογικό λοιπόν να αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς στα χρονικά όρια που βάζει η ΔΕΗ. Επίσης είναι γνωστό ότι τα εισοδήματα των αγροτών έχουν μειωθεί κατακόρυφα από τις χαμηλές τιμές των προϊόντων και την καθήλωση του ύψους των επιδοτήσεων στα επίπεδα του 2000-2002. Διεκδικούμε:

  1. Να δοθεί τετράμηνη παράταση για τη εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ στα αρδευτικά τιμολόγια
  2. Να καταργηθούν οι τόκοι υπερημερίας
  3. Να μειωθεί το τιμολόγιο της  ΔΕΗ 30% αφού το πετρέλαιο μειώθηκε στη διεθνή αγορά 60% και πλέον
  4. Να καταργηθεί το ΦΠΑ στο ρεύμα για αγροτική και οικιακή χρήση ως μέτρο ανακούφισης και αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσεως
  5. Η ΔΕΗ να είναι δημόσια και να λειτουργεί με βάση τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων

Συμβολικά και μόνο, κουβάλησαν μαζί τους τρία τσουβάλια και σιτάρι το οποίο, όπως μας είπαν- το προόριζαν για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους. Τονίστηκε δε ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα εκκοκκιστήρια του Νομού, προκειμένου οι εκκοκκιστές να «κλείσουν» την τιμή του βαμβακιού στα 60 λεπτά/κιλό.

Προηγούμενο άρθρο Βαθύτεροι οι στόχοι της «επίθεσης» στις αθλητικές υποδομές της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Τσιάρα για το πάγωμα χρεών των αγροτών στην ΑΤΕ