Γέμισε η πλατεία θεατές…


 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στον Παλαμά η παράσταση της Θεατρικής Σκηνής Καρδίτσας με το έργο του Αντώνη Νικολάου «Μήτσο, εσύ έφαγες;»

«Η πλατεία ήταν γεμάτη…» το βράδυ της Τρίτης στον Παλαμά! Πάνω από 500 άνθρωποι κάθε ηλικίας απόλαυσαν τη θεατρική παράσταση του Αντώνη Νικολάου με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Μήτσο, εσύ έφαγες;», που σατιρίζει και καυτηριάζει την ελληνική επικαιρότητα.

Το καινούργιο έργο της Θεατρικής Σκηνής Καρδίτσας, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε πολλά χωριά του δήμου Παλαμά (έχει και συνέχεια…) στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011».

Η επιλογή της κεντρικής πλατείας (και όχι του ανοιχτού θεάτρου Μαγούλας) για την παραπάνω θεατρική παράσταση ήταν απόφαση με στόχο ζωντανέψει  το κέντρο της πόλης του Παλαμά.

Στη συνέχεια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου, στην κεντρική πλατεία Τιτάνων θα φιλοξενηθούν και άλλες εκδηλώσεις και δρώμενα, καθώς δεν νοείται μια τόσο μεγάλη πλατεία να παραμένει «νεκρή» (με επίπτωση και στα πέριξ αυτής καταστήματα) σε μια πόλη που και έδρα μεγάλου δήμου είναι, και πολιτιστική ζωή έχει, και κοινωνικότητα διαθέτουν οι κάτοικοί της…    

Αλλά ας επανέλθουμε στο έργο «Μήτσο, εσύ έφαγες;», λέγοντας πως ήταν μια έκπληξη για το κοινό του Παλαμά, το οποίο γέλασε με την ψυχή του καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Τα επίκαιρα μηνύματα που έστειλε στους θεατές ήταν πολλά και οι ηθοποιοί υποστήριξαν άριστα τους ρόλους τους, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του συγγραφέα του έργου Αντώνη Νικολάου. Αξίζει να τους αναφέρουμε: Μαρίνα Γουναροπούλου, Γιώργος Μπλάτσας, Πόπη Πλαστήρα, Δήμητρα Μάγγου, Αντώνης Νικολάου, Βαλεντίνα Λάιου και Βασίλης Στάθης. Άξιοι λοιπόν συγχαρητηρίων όλοι τους!

Στους θεατές της παράστασης ήταν ο δήμαρχος Παλαμά κ. Πατσιαλής, ο πατήρ Χαράλαμπος, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Βαϊόπουλος και Κουτρούλης, ο αντιδήμαρχος κ. Νασιούλης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Ντίνας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Τζέλλας.

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι στα πλαίσια των εκδηλώσεων του δήμου Παλαμά, το έργο «Μήτσο, εσύ έφαγες;» θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες και στις τοπικές κοινότητες του δήμου: Λεύκη (Παρασκευή 22 Ιουλίου),  Προάστιο (Κυριακή 24 Ιουλίου), Φύλλο (Δευτέρα 25 Ιουλίου), Ψαθοχώρα (Τρίτη 26 Ιουλίου), Βλοχός (Παρασκευή 29 Ιουλίου) και Μάρκο (Τρίτη 2 Αυγούστου).

** Στα πλαίσια των ίδιων εκδηλώσεων, στον Παλαμά (θέατρο Μαγούλας) αναμένεται την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουλίου η μεγάλη αθηναϊκή θεατρική επιτυχία «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω» του Γιώργου Θεοδοσιάδη, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, με τους ηθοποιούς Σπύρο Πούλη, Θανάση Βισκαδουράκη, Σπύρο Σπαντίδα και Δήμητρα Στογάννη. (Τιμή εισόδου 15 ευρώ. Ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ και Εργατικής Εστίας.)

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: "Την αποτελεσματική εκμάθηση και πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση"
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Leonardo Da Vinci με τίτλο: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών στη Χρήση Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών»