Για προσχεδιασμένη δολοφονία κάνει λόγο η ένωση αστυνομικών Καρδίτσας


Δυστυχώς, δύο ακόμη συνάδελφοί μας  είναι νεκροί αφού το νήμα της ζωής τους κόπηκε βίαια, βυθίζοντας τις οικογένειές τους κι όλους εμάς σε βαθύ πένθος. Μετά την προσχεδιασμένη απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών με βόμβες μολότοφ, κατά τη διάρκεια της 24ωρης Γενικής Απεργίας την περασμένη Πέμπτη, στην πλατεία Συντάγματος, με προφανή στόχο την απώλεια ανθρώπινων ζωών, κάποιοι εμφανίζονται αιφνιδιασμένοι από την δολοφονία των δύο συναδέλφων μας Για εμάς ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο. Καθημερινά εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις συνεχείς καταδιώξεις και ανταλλαγές πυροβολισμών με αδίστακτους κακοποιούς, αλλά και τις βίαιες επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, με αφορμή διάφορα γεγονότα, κυρίως στα αστικά κέντρα, χωρίς να έχει γίνει κοινή συνείδηση το μέγεθος του κινδύνου που απειλεί τους συναδέλφους μας. Η αλήθεια είναι ότι όσο ο αστυνομικός θα χρησιμοποιείται από την κάθε κυβέρνηση ως σάκος του μποξ, απέναντι στα αιτήματα και τις αντιδράσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων, τόσο το κοινωνικό φαινόμενο της βίας, το οποίο έχει προσλάβει οργανωμένα, εγκληματικά χαρακτηριστικά, θα γιγαντώνεται και φαντάζει ουτοπία να περιμένει κανείς να αντιμετωπιστεί μόνο από τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Η επιτυχημένη πορεία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν πρόκειται να ανακοπεί από καμία δολοφονική ενέργεια, πρέπει όμως να θωρακίσουμε τους αστυνομικούς που υπηρετούν σ’ αυτή και δίνουν καθημερινά αγώνα κατά της εγκληματικότητας, έξω στο δρόμο, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ανάλογα περιστατικά λαμβάνουν χώρα σε πολλές επαρχιακές πόλεις, γι’ αυτό σαν Ένωση έχουμε επισημάνει προ πολλού τον κίνδυνο που διατρέχουν οι συνάδελφοι μας. Αστυνομικοί απασχολούνται στη φύλαξη – φρούρηση τραπεζών ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά του Νομού μας, αποτελώντας με τον τρόπο αυτό εύκολο στόχο επίδοξων κακοποιών. Ευχόμαστε να μη συμβεί ποτέ τίποτε, αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.    

Η Αστυνομική Οικογένεια θρηνεί το χαμό δύο ακόμη συναδέλφων στο βωμό του καθήκοντος. Η λίστα θανάτου μεγαλώνει με το χρόνο, δίνοντας σε όλους μας παραδείγματα επαγγελματικής ευσυνειδησίας, ανθρώπινης προσφοράς και αυτοθυσίας. Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Καρδίτσας εκφράζει τα ειλικρινά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων συναδέλφων και θα παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του Αστυφύλακα ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗ Γεωργίου στα Τρίκαλα.

                                                           

                                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                Ο                                                                              Ο

        ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ Σωκράτης                                    ΤΖΙΒΕΛΗΣ Γεώργιος

Προηγούμενο άρθρο Νέα μήνυση του Δημάρχου Σοφάδων κατά αγνώστων
Επόμενο άρθρο Διεθνή διαγωνισμό προκηρύσσει το ΤΕΙ Λάρισας