Γ ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα ΄΄Γυναίκα και Παράδοση΄΄


Ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις και κατά την τελευταία ημέρα  (Κυριακή 5 Οκτωβρίου) του Γ ΄ Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Γυναίκα και Παράδοση» που διοργάνωσαν με επιτυχία το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας ΄΄Ο Απόλλων΄΄, το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Δήμο Καρδίτσας, την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση καθώς και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Η τελευταία και 5η κατά σειρά Συνεδρία πραγματοποιήθηκε και πάλι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας και τα συμπεράσματα τα οποία έχουν προκύψει στη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου χαρακτηρίζονται από όλους ιδιαίτερα σημαντικά.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να αναδειχθεί ο πολύπλευρος και σπουδαίος ρόλος των γυναικών στην κοινωνική και οικογενειακή ζωή, στην παιδεία, τον πολιτισμό και την εργασία.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας περιλάμβανε τις εξής εισηγήσεις :

>  Σιδέρη – Μιχαλάκη Αθηνά, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής – Μεταπτυχ.

φοιτήτρια Δημοκρίτειου Παν. Θράκης

«Η γυναίκα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι σήμερα» 11.15 -11.30

 >Μαλτέζου Σοφία, Δημοσιογράφος

«Αστυφιλία, φεμινισμός και τηλεόραση ενάντια στην παράδοση»

> Παπαβασιλείου – Αλεξίου Ιωάννα, Λέκτορας Παν/μίου Μακεδονίας Πανταζής Βασίλειος, Λέκτορας Παν/μίου Θεσσαλίας «Συμβουλευτική και Προσανατολισμός με την Οπτική του φύλου. Ο ρόλος της γυναίκας στην προώθηση της ισότητας ευκαιριών στην εκπαίδευση»

>  Γιώτη Ευθυμία, Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Παν/μίου Θεσσαλίας

«Ο εορτασμός της Παναγίας της Αποσπορίτισσας και ο ρόλος της γυναίκας την ημέρα αυτή στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας»

  >Ζωγράφου Μάγδα Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Παν/μίου Αθηνών

«Η διαπραγμάτευση της έμφυλης ταυτότητας σε μια κοινότητα της Θεσσαλίας»

>   Πεσλής Κων/νος, Ιστορικός – Μεταπτυχ. φοιτητής Τμ. Ιοτορ. Ιονίου Παν/μίου

«Η γυναίκα στην Ελληνορθόδοξη παράδοση»

Ακολούθησαν ερωτήσεις και στη συνέχεια έγινε ανακεφαλαίωση και ανακοίνωση των συμπερασμάτων από τον καθηγητή και Πρόεδρος Π.Τ.Π.Ε. Παν/μίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Σακκή.

Χορηγοί της όλης διοργάνωσης ήταν : το Βιβλιοπωλείο ΄΄Παιδεία΄΄, το ξενοδοχείο ΄΄Μητρόπολις΄΄ καθώς και ο Παραδοσιακός Ξυλόφουρνος ΄΄Το ζυμωτό΄΄.

Προηγούμενο άρθρο Τουρνουά καλαθοσφαίρισης 3 με 3
Επόμενο άρθρο Καμία παράβαση στα κυλικεία των σχολείων της Καρδίτσας