Γ. Αγγέλου: «Είμαστε σε πόλεμο, Πρέπει να μπούμε στη μάχη και να πολεμήσουμε όλοι μαζί»


 Στα πλαίσια της απεργίας στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στις πρώην ΔΕΚΟ, πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική πλατεία με την συμμετοχή σωματείων και δεκάδων απεργών που κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική των απολύσεων, των χαρατσιών και της φτώχειας για το λαό.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Ηλίας Μπόρλας, δάσκαλος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων  και Νηπιαγωγών νομού Καρδίτσας ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους να αφήσουν την ξάπλα και τις καφετέριες και να αγωνιστούν μαζί με το ΠΑΜΕ για να μη γυρίσουμε στη δεκαετία του ‘50. Κύριος ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιώργος Αγγέλου, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ νομού Καρδίτσας ο οποίος κάλεσε σε ενίσχυση του μετώπου και της συμμαχίας με τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους για ανατροπή της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου. Κάλεσε δε όλους τους Καρδιτσιώτες σε γενικό ξεσηκωμό για την γενική απεργία στις 19 του μήνα. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Απεργούμε σήμερα και διαδηλώνουμε πανελλαδικά στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ δίνοντας τη μάχη για την επιβίωση των οικογενειών μας. Πρέπει να βάλουμε φραγμό στις απολύσεις, που αποφασίστηκαν με τον φερετζέ της «εφεδρείας», στο τσεκούρωμα των μισθών με το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο, στις καταργήσεις και «συγχωνεύσεις» δημόσιων οργανισμών που καταργούν παροχές υπηρεσιών Πρόνοιας, στην ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση – παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο κρίσιμης σημασίας επιχειρήσεων, αλλά και δημόσιας περιουσίας, στις νέες περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ. Παλεύουμε για να μην περάσει η παραπέρα συρρίκνωση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, να μη γυρίσει το σχολείο μισό αιώνα πίσω, να μη χειροτερέψουν οι δημόσιες συγκοινωνίες, οι υπηρεσίες των δήμων, το επίπεδο διαβίωσης της εργατικής οικογένειας. Οι προχτεσινές πληροφορίες για σχέδιο κατάργησης και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση δηλαδή του κατώτερου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, επιβεβαιώνουν ότι η αντιλαϊκή καταιγίδα δεν εξαιρεί κανέναν, ότι δεν θα έχει τέλος. θα κάνουν όλα τα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης. Τους προειδοποιούμε όλου : η κατάργηση της Γενικής Σύμβασης μόνο πάνω από τα πτώματά μας μπορεί να περάσει. Ας το τολμήσουν ! Είμαστε σε πόλεμο. Στήνουν στον τοίχο το λαό, για να σωθεί η πλουτοκρατία και τα συμφέροντά της. Πρέπει να μπούμε στη μάχη και να πολεμήσουμε όλοι μαζί !

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους να διαμορφώσουν τη δική τους συμμαχία. Να απαιτήσουν τώρα: τέρμα οι θυσίες για την κρίση και το χρέος που δημιούργησε με τα κέρδη και τις φοροαπαλλαγές της η πλουτοκρατία. Τώρα με το ΠΑΜΕ, που έγκαιρα, άφοβα και τεκμηριωμένα τους προειδοποίησε γι’ αυτά που ζουν σήμερα και δικαιώθηκαν πλήρως οι θέσεις και οι εκτιμήσεις του.

Οι 30.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι η αρχή της μεγάλης σφαγής. Έρχονται κι άλλες 200.000 απολύσεις σύντομα, αν κρίνουμε από το αμόκ που έπιασε την κυβέρνηση και τους συνεργούς της στο έγκλημα.

Το ξαναλέμε: από τις μαζικές απολύσεις, με ή χωρίς εφεδρεία, τη δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, θα είναι τραγικές συνολικά για τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Η κατάσταση στην Υγεία θα γίνει επικίνδυνη, οι μηχανισμοί πρόληψης – πρόνοιας θα εξαφανιστούν, παιδικοί σταθμοί θα κλείσουν, σχολεία θα υπολειτουργούν και κρίσιμοι τομείς για την προστασία της ζωής, του περιβάλλοντος, θα σβήσουν ή θα παραδοθούν στους αετονύχηδες.

Μην αποδέχεστε αυτή την κατάσταση. Τίποτα από όλες αυτές τις περικοπές δεν πάει για μισθούς και συντάξεις. Στην πραγματικότητα λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα για να φουσκώνουν τα κέρδη των δανειστών και των επιχειρηματικών ομίλων. Ο λαός ήδη έχει πτωχεύσει, αλλά το «κόστος του αγώνα» και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων!!!

Το ΠΑΜΕ σας καλεί όλους:

  • ü Να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη ζωή μας, από τη λεηλασία της πλουτοκρατίας.
  • ü Με συνελεύσεις των σωματείων, με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, στα χωριά να ενταχθούμε όλοι στον οργανωμένο αγώνα.
  • ü Να απαλλαγούμε από τους συνδικαλιστές που υπηρετούν την εργοδοσία ή δεν έχουν το θάρρος να συγκρουστούν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
  • ü Τώρα μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες να οργανώσουμε τον αγώνα για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 19 του μήνα.
Προηγούμενο άρθρο Έκθεση Ζωγραφικής και Χειροποίητου Κοσμήματος θα πραγματοποιηθεί στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Δεν περισσεύει κανείς στο Υπουργείο Πολιτισμού - Οι Αρχαιολόγοι της Καρδίτσας αλλά και όλης της Θεσσαλίας συμμετείχαν στη χθεσινή πανελλαδική απεργία