ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: «Η ΠΑΣΚ Δ.Ε. ξανά εκτός θέματος! »


 Επειδή λοιπόν αγαπητοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ γνωριζόμαστε σε αυτό τον τόπο, για ακόμα μία φορά επιβεβαιώσατε την ανικανότητά σας να ανταποκριθείτε σε  ένα κείμενο που θα αποδίδει πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και όχι δικές σας φαντασιώσεις και ανησυχίες περί επιβεβαίωσης των ικανοτήτων σας.

Για τα δεινά  της εκπαίδευσης στο νομό μας, όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ποιος τα προκάλεσε. Ποιος δηλαδή έκλεισε σχολεία, ποιος δεν πραγματοποίησε αποσπάσεις με τραγικά αποτελέσματα για πολλές οικογένειες, ποιος αφήνει τους μαθητές χωρίς βιβλία και σε λίγο καιρό – μακάρι να διαψευστούμε- χωρίς θέρμανση!

Για την απαλλαγή δε του Προέδρου από τα διδακτικά του καθήκοντα, (πρωτοφανές δεν ξανάγινε στο παρελθόν), ποτέ στο ΠΥΣΔΕ δεν έγινε ένσταση από συνάδελφο εις βάρος του, ο δε αιρετός της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας μειοψήφησε ως προς τη συγκεκριμένη απόφαση. Μάλλον εκτίμησε τις ικανότητες που απέκτησε από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ ο νυν Πρόεδρος και τώρα που δυστυχώς δεν υπάρχουν κενά σε ΠΕ04 πουθενά, θα μείνει η εκπαίδευση της Καρδίτσας χωρίς την παροχή αυτών των ιδιαίτερων ικανοτήτων. 

Όσο για το αν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ είναι «ηγετίσκοι» ή όχι, αυτό το αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί και όχι εσείς.

Επειδή τα προβλήματα στην εκπαίδευση διογκόνωνται καθημερινά και αυτά είναι που απασχολούν τους συναδέλφους, απαντήσαμε τόσο προς αποκατάσταση της αλήθειας, όσο και για την πλειοψηφία των συναδέλφων που απαξιώνονται  από την ΠΑΣΚ επειδή διορίστηκαν με την επετηρίδα ή με άλλη νόμιμη διαδικασία (που επέβαλλαν κατά καιρούς οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ).

Δεν διατιθέμεθα όσο και αν προκληθούμε να ακολουθήσουμε μέσω του Τύπου, την ΠΑΣΚ στον κατήφορο που επέλεξε. Αυτός ο δρόμος εξάλλου είναι δικός της. Μοναχικός!

Για το Δ. Σ. της ΔΑΚΕ Δ.Ε. Καθηγητών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Βάιος Μπάτρας                                       Αποστολία Νικολάου

Προηγούμενο άρθρο Άρση της αδικίας για την Κοινότητα Κτιμένης ζητά ο Δήμαρχος Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Σπύρος Ταλιαδούρος: «Να παραμείνουν όλα τα Τμήματα του Παραρτήματος του Τ.Ε.Ι. στην Καρδίτσα»