Δεν θα περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα


Πεδίο της κοινωνικής αναμέτρησης με τα μνημόνια, τις κυβερνητικές δυνάμεις και την ΕΕ γίνονται αυτές τις μέρες οι κάμποι οι πλατείες και οι αγροτικές περιοχές όλης της χώρας. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται η δυνατότητα μερικών χιλιάδων ανθρώπων να συνεχίσουν να ζουν από την καλλιέργεια της γης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα για το μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής πλειοψηφίας έναν από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για την επιβίωσή του. Την τροφή. Η άγρα φορολόγηση με την προσπάθεια εξίσωσης των φτωχών αγροτών με τους επιχειρηματίες του αγροτοδιατροφικού κλάδου επιδιώκει ουσιαστικά την αντικατάσταση τους από τον «αγρότη επιχειρηματία». Η αντιδραστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, σε βάρος συνταξιούχων και εργαζομένων χωριού και πόλης, με στόχο την πλήρη ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης θα οδηγήσει χιλιάδες στο δρόμο της ανασφάλιστης δουλείας. Η θηλιά που διαρκώς σφίγγει για τη φτωχή αγροτιά από τις διατάξεις της ΚΑΠ, και την πριμοδότηση των μεγάλων αγροτοδιατροφικών κολοσσών, απειλούν να αλλάξουν το χάρτη συνολικά στην παραγωγή, με συνέπειες, όχι απλά για τους αγρότες, αλλά για το σύνολο του πληθυσμού της χώρας. Με ένα άλλο τρόπο, οι αγρότες υπερασπίζονται αυτή τη στιγμή το δικαίωμά τους στην εργασία και κατ’ επέκταση στο να ζήσουν με αξιοπρέπεια στον τόπο τους, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια και το επιθετικό αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο που έναν αιώνα περίπου μετά την κατάργηση των τσιφλικιών, επιδιώκουν να χτίσουν καινούρια. Από αυτή τη σκοπιά, ο αγώνας της αγροτιάς αποτελεί συνέχεια και ενίσχυση του αγώνα που δίνουν εκατομμύρια εργαζόμενοι, επαγγελματίες και άνεργοι στις πόλεις ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα, την απλήρωτη εργασία, τους μισθούς πείνας και τις συνθήκες εργασίας τύπου γαλέρας. Ο αγώνας της αγροτιάς αποτελεί κοινωνικό ζήτημα.

Η νέα επέλαση ενάντια στον κόσμο της φτωχής αγροτιάς, από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από την ΕΕ. δεν επιχειρεί να εξοικονομήσει απλά νέους πόρους για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ληστρικών συμφωνιών και του χιλιοπληρωμένου χρέους.  Στόχος είναι η ολοκλήρωση της συγκέντρωση της γης στα χέρια επιχειρηματικών κύκλων του αντικειμένου, μέσα από ένα ασφυκτικό πλαίσιο παραγωγής και επιβίωσης για την πλειοψηφία των αγροτών, και υπαγωγή των αγροτών είτε σε εργάτες γης με συνθήκες Μανωλάδας είτε σε ένα νέο ποτάμι ανεργίας και μετανάστευσης. Η διαδικασία αυτή, επιχειρείται να σφραγιστεί από τους κανονισμούς της ΕΕ, και των προσανατολισμό των επιδοτήσεων, η κατανομή των οποίων εδώ και καιρό αποδίδει τη μερίδα του λέοντος στους μεγαλοαγρότες και στις επιχειρήσεις του κλάδου (το 80% των επιδοτήσεων φτάνει στα χέρια του 20% των αγροτών…).

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας όλων μας. Τώρα είναι η ώρα για πραγματικά «μπλόκα αγώνα» στα χέρια των αγροτών . Έτσι θα ηττηθεί και το σχέδιο των δυνάμεων της ΝΔ που αντιμετωπίζουν τον αγώνα της αγροτιάς ως σημείο μετάβασης στο παιχνίδι της κυβερνητικής εναλλαγής και της διεκδίκησης κυβερνητικού ρόλου, και ταυτόχρονα θα προσπεραστεί και η προβληματική οπτική των δυνάμεων που τον αντιμετωπίζουν σαν ένα στιγμιότυπο στη διαδικασία συσσώρευσης όρων για την κοινοβουλευτική αντιπαράθεση και όχι σαν έναν κρίκο που μπορεί να σπάσει τη μνημονιακή σταθερότητα.

(Κάποιες κινήσεις γνωστών ‘’καπεταναίων’’ του κάμπου, μας δημιουργούν κάποιους προβληματισμούς.  Ελπίζουμε να μη ζήσουμε άλλη μια αποκλιμάκωση- έξοδο με ιαχές «νίκης» και ‘’κλιμάκωσης’’ με ’’ άλλες μορφές πάλης’’.)

 Για ένα μέτωπο πάλης που θα έχει διάρκεια,  αντοχή, μορφές πάλης που δε θα διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση και κυρίως θα ενοποιεί τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους εργάτες γης, τους εργαζόμενους ,ανέργους και τη νεολαία στις πόλεις και στην ύπαιθρο σε ένα μαχητικό μέτωπο ανατροπής της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα εφαρμόζουν.

Όλοι  στο κάλεσμα της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

συγκέντρωση την Παρασκευή 12/2 στις 6.30μμ στην κ.πλατεία Καρδίτσας.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών