Εγκαίνια της 73ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό


Την 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εγκαινίασε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, για να ξεναγηθεί στη συνέχεια στους χώρους και στα περίπτερα της ΔΕΘ.

Στο περίπτερο του υπουργείου Ανάπτυξης και ειδικότερα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, είδε ένα ρομπότ, ενώ στο περίπτερο του υπουργείου Παιδείας, ο Ευρ.Στυλιανίδης του έδειξε ένα από τα 5.000 laptop τελευταίας τεχνολογίας που δόθηκαν σε μαθητές.

Στο περίπτερο του Δημαρχείου, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επέδωσε στον πρωθυπουργό ψήφισμα με τα αιτήματα φορέων της πόλης και του δώρισε μπλουζάκια και αναμνηστικά κουκλάκια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπως και αντίγραφα του χρυσού και αργυρού μεταλλίου.

Ο Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε επίσης το περίπτερο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ στο περίπτερο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν τον Κώστα Καραμανλή αγόρια και κορίτσια, που με παραδοσιακές ενδυμασίες, χόρευαν ποντιακούς χορούς.

Ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης δώρισε στον πρωθυπουργό μια πλακέτα και δύο βιβλία.

Στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε το πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Μία ώρα αργότερα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη δική του συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ. Διαδήλωση διαμαρτυρίας και πορεία οργάνωσε και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.

Την  Κυριακή το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Προηγούμενο άρθρο Χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά
Επόμενο άρθρο Ν. ΜΑΝΟΥΚΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ