Εγκαινιάστηκε το ΚΑΠΗ Καρδιτσομαγούλας


Μια νέα δομή, άκρως απαραίτητη για το τοπικό διαμέρισμα της Καρδιτσομαγούλας εγκαινιάστηκε σήμερα, αυτή του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλλης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Τοπικό Διαμέρισμα της Καρδιτσομαγούλας, καθώς εγκαινιάζουμε τον νέο χώρο του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων που φιλοδοξούμε να αποτελέσει έναν χώρο συνάντησης και δημιουργίας για τα 250 περίπου μέλη του, αλλά και ένα σημείο αναφοράς για την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της περιοχής.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτόν το χώρο θέλουμε να τον αναμορφώσουμε  σε πολυχώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας, δημιουργικής απασχόλησης και εκπαίδευσης και ξεκινάμε από την αίθουσα του ΚΑΠΗ, αφού εσείς αποτελείτε την «ψυχή» της πολιτιστικής δραστηριότητας και δημιουργίας.

Ο Δήμος Καρδίτσας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τις ανάγκες των ηλικιωμένων δημοτών μας και φροντίζει με έργα και δράσεις να το αποδεικνύει καθημερινά, όπως κάνουμε και σήμερα παραδίδοντας και επίσημα σε χρήση αυτόν τον φιλόξενο χώρο.

Όμως δεν σταματάμε εδώ τις προσπάθειές μας για αναβάθμιση των υποδομών της Καρδιτσομαγούλας.

Στη διπλανή αίθουσα 500 τ.μ. περίπου σχεδιάζουμε να διαμορφώσουμε έναν χώρο που θα γίνεται συντήρηση, αλλά και έκθεση μουσειακών αντικειμένων και συγκεκριμένα αγροτικών, βιοτεχνικών και οικοτεχνικών εργαλείων που θα λειτουργεί αυτόνομα, αλλά και επικουρικά στο δίκτυο Μουσείων του Δήμου. Τη μελέτη ανακαίνισης της αίθουσας την έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα έργων του Δήμου.

Η ανακαίνιση και η πλήρης αξιοποίηση του χώρου θα ολοκληρωθεί με την κατάλληλη διαμόρφωση του υπολοίπου τμήματος, ώστε να μεταστεγάσουμε τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Το ενδιαφέρον μας για την Καρδιτσομαγούλα είναι συνεχές και αμείωτο και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε μεθοδικά και συντονισμένα για την επίλυση των προβλημάτων της και την βελτίωση των υποδομών της».

Προηγούμενο άρθρο «Οι καλοκαιρινές αποδράσεις ... στο Παυσίλιπο!»
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου με τον επιβλέποντα του Ε65