«Οι καλοκαιρινές αποδράσεις … στο Παυσίλιπο!»


Με μεγάλο ενθουσιασμό αγκάλιασαν παιδιά και γονείς της πόλης μας, το πρόγραμμα των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας «Καλοκαιρινές αποδράσεις……στο Παυσίλυπο!»

Δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στις δραστηριότητες των τριών πρώτων ημερών (αφηγήσεις παραμυθιών, εκμάθηση σκακιού, αθλοπαιδείες και παιχνίδια, βιβλιοπαιχνίδια και εκπαιδευτικά προγράμματα με τους μύθους του Αισώπου, τον Τριγωνοψαρούλη και τον κόσμο της θάλασσας, ζωγραφική και κολάζ).

Οι στόχοι των Παιδικών Βιβλιοθηκών για δημιουργική αξιοποίηση των καλοκαιρινών διακοπών των παιδιών στη πόλη μέσα από το πρόγραμμα δικαιώνονται από τη συμμετοχή αλλά και την επιβράβευση των γονιών.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή 27 Ιουνίου μ’ ένα μεγάλο παιχνίδι γνωριμίας με το άλσος του Παυσιλύπου (δέντρα-φυτά-πουλιά) με τη βοήθεια του προϊσταμένου για το πράσινο του Δήμου Καρδίτσας κ. Αποστόλη Μπραϊμιώτη και φοιτητών του ΤΕΙ Δασοπονίας, “κολάζ” με υλικά από τη φύση, ομαδικά παιχνίδια και εκμάθηση σκακιού από τον κ. Θωμά Τσιαμούρτα.

Σήμερα το πρωί η ηθοποιός Βάσω Μακρή αφηγήθηκε ωραία λαϊκά παραμύθια και στη συνέχεια με τη συνεργασία του Παιδικού Σταθμού Νατάσα λειτούργησε ένας παιδότοπος με παιχνίδια λούνα πάρκ, ομαδικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με ευχάριστες εκπλήξεις και την επόμενη εβδομάδα 30 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2008.

Προηγούμενο άρθρο Το ΚΑΠΗ Παλαμά τίμησε τον ήρωα της μάζης Ραβινέ
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε το ΚΑΠΗ Καρδιτσομαγούλας