Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Γυμνασίου Βραγκιανών


Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 07 Σεπτεμβρίου 2008 από τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Σπύρο Ταλιαδούρο το νέο κτίριο του Γυμνασίου Βραγκιανών. Οικοδεσπότες όλων των εκδηλώσεων ήταν ο Δήμαρχος Αχελώου, κ. Αθανάσιος Οικονόμου, και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Βραγκιανών, κ. Βάιος Μπάτρας, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Γεώργιος Τζέλλος, η Προϊσταμένη Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κα Κωνσταντία Πράντζου-Κανιούρα, ο Προϊστάμενος Γραφείου Φυσικής Αγωγής Καρδίτσας, κ. Παναγιώτης Ταγκούλης, ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Απόστολος Στεφανής, ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καρδίτσας, κ. Σωκράτης Παππάς, ο τέως Δήμαρχος Αχελώου, κ. Δημήτριος Παπακώστας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μαθητές, γονείς και πλήθος κόσμου.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, κ. Γεώργιος Τζέλλος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε μεταξύ των άλλων:  

«Βρισκόμαστε σήμερα στα ορεινά Βραγκιανά για να εγκαινιάσουμε ένα νέο σχολικό κτίριο. Ένα διδακτήριο που εξασφαλίζει τις ίδιες σύγχρονες συνθήκες μάθησης για τα παιδιά της ορεινής περιφέρειας με αυτές που ισχύουν στην πόλη της Καρδίτσας.

          Κύριο μέλημα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στη νεολαία μας, αλλά και η βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών.

          Σ’ αυτό τον τομέα έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε την υποστήριξη και την άριστη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και κυρίως του συντοπίτη μας Υφυπουργού Παιδείας κ. Σπύρου Ταλιαδούρου, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στη δημιουργία σύγχρονων και άρτια εξοπλισμένων σχολικών κτιρίων στο Νομό μας.

Είναι αλήθεια κε Υπουργέ ότι χωρίς το δικό σας ενδιαφέρον και χωρίς τον δικό σας αγώνα και τις παρεμβάσεις σας η εικόνα της κτιριακής υποδομής των σχολείων του νομού μας, δε θα ήταν αυτή που σήμερα απολαμβάνουμε. Έχουμε πρώτα από όλα σχολεία υγιεινά, απαλλαγμένα από τον επικίνδυνο αμίαντο. Και έχουμε τη χαρά και την τύχη, κατόπιν ενεργειών σας να εγκαινιάζονται κάθε τόσο και νέα διδακτήρια.

          Το νέο Γυμνάσιο Βραγκιανών αποτελεί ένα από αυτά τα έργα. Είναι το αποτέλεσμα των ανησυχιών, των παραινέσεων και των συνεχών πιέσεων της τοπικής κοινωνίας αλλά και της δικής σας ανταπόκρισης Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη χαρά της μάθησης και να τυγχάνουν της απαραίτητης εκπαίδευσης και αγωγής. Με τη δημιουργία του κατάλληλου μαθησιακού κλίματος, την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας και την αξιοποίηση των μέσων της νέας τεχνολογίας ευελπιστούμε να εξοπλίσει τους νέους με γνώσεις και δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και ως αυριανοί πολίτες να προσφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου μας.

          Εύχομαι στα παιδιά να χαίρονται και να αγαπούν το νέο σχολείο τους και έχοντας ως συμμάχους και συμπαραστάτες τους καθηγητές τους να προοδεύουν και να εκπληρώνουν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους μέσα από το συνεχή αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης και της αρετής.

Εύχομαι επίσης οι γονείς τους να τα καμαρώσουν αύριο σωστούς ανθρώπους, ενεργούς πολίτες, άριστους επιστήμονες και πετυχημένους επαγγελματίες».

Σας ευχαριστώ.

Γιώργος Τζέλλος

Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία Νομάρχη σε Δρακότρυπα, Βατσουνιά & Πορτή
Επόμενο άρθρο Φάκελο στην Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων καταθέτει ο Δήμος Καρδίτσας