Φάκελο στην Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων καταθέτει ο Δήμος Καρδίτσας


Το φάκελο με τη «Μελέτη Δημιουργίας Περιοχής Εναλλακτικού Τουρισμού (ΠΕΤ) και Συμμετοχής στους Μεσογειακούς Αγώνες 2013» του Δήμου Καρδίτσας καταθέτει την Τρίτη, στην Οργανωτική Επιτροπή  των Μεσογειακών Αγώνων, ο Δήμαρχος κ. Δομήνικος Βερίλλης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου.

Η μελέτη, που εκπόνησε η εταιρεία DISCOVERING VALUE ASSOCIATES-D.V.A. A.E. η οποία είχε προετοιμάσει και το φάκελο της Λάρισας, εξετάζει τις δυνατότητες της πόλης της Καρδίτσας, όσον αφορά τη συνεισφορά της στη διοργάνωση τεκμηριώνοντας τη δυνατότητα και σκοπιμότητα να συμμετέχει ενεργά σε αυτή την τόσο μεγάλη εκδήλωση αθλητισμού, που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα της διεθνούς αθλητικής κοινότητας και την αφρόκρεμα των αθλητών σε ένα μεγάλο αριθμό αθλημάτων.

Επιπλέον, γίνεται μια παρουσίαση των αθλητικών υποδομών της περιοχής και εξετάζεται η ολοκλήρωση αθλητικών εγκαταστάσεων για τη φιλοξενία αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Τέλος παρατίθενται χάρτες της περιοχής και φωτογραφικό υλικό από τις εγκαταστάσεις και υποδομές, αθλητικές και μη.

Κλείνοντας η μελέτη τονίζει τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν τόσο από τη δημιουργία νέων μορφών τουρισμού, καθώς επίσης και τη συμμετοχή και συνεισφορά της πόλης στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων που θα προσφέρουν σημαντική αναβάθμιση και προβολή τόσο στην πόλη της Καρδίτσας, όσο και στον ευρύτερο Νομό, καθώς θα δημιουργηθούν νέες υποδομές, τουριστικές και αθλητικές, θα γίνουν έργα εκσυγχρονισμού στις ήδη υπάρχουσες και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Προηγούμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Γυμνασίου Βραγκιανών
Επόμενο άρθρο Απάντηση στον Ν. Ρόβλια από τον Υπ. Πολιτισμού για αρχαιολογικούς χώρους & βυζαντινά μνημεία