Περιοδεία Νομάρχη σε Δρακότρυπα, Βατσουνιά & Πορτή


Στα πλαίσια των συχνών επαφών με τους πολίτες του Νομού ο Νομάρχης κ.Φ. Αλεξάκος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Νικ. Καλιακούδα, τον Αντινομάρχη κ. Γ. Σβάρνα και τους Νομαρχιακούς Συμβούλους Ε. Βασιλού, Π. Νασιώκα & Ν. Τσουβέλα, εξέτασε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωριών του Δ. Μουζακίου ( Δρακότρυπα, Βατσουνιά & Πορτή).

Ο διάλογος με τους κατοίκους, τον Πρόεδρο του Τ. Σ.  Δρακότρυπας κ.Α.Μπούρμπο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Μουζακίου Ευρ.Τσιρογιάννη, απασχόλησε κυρίως τα ζητήματα των τοπικών υποδομών (πινακίδες, ορατότητα-καθαρισμός δρόμου, συντηρήσεις οδοποιίας, πρόσβαση των λεωφορείων ΚΤΕΛ στο κέντρο, πρόσβαση προς το μοναστήρι, ενημέρωση για τα προγράμματα κ.λπ.) και αγροτικών προβλημάτων που σχετίζονται με τους μηχανισμούς εξυπηρέτησης του κόσμου της περιοχής (ενημέρωση για τα επενδυτικά προγράμματα ΟΠΑΑΧ, επιδοτήσεις ροδιάς κλπ).

Ο Νομάρχης τόνισε ιδιαίτερα την αμεσότητα της σχέσης και της αλληλοενημέρωσης   των κατοίκων και του Νομάρχη αλλά και των υπηρεσιών. Η σχέση αυτή είναι απαραίτητη ιδίως στα απομακρυσμένα χωριά με σκοπό να επιλύονται οι άμεσες και βασικές ανάγκες των χωριών.

Στην Βατσουνιά  με την παρουσία και σημαντικού αριθμού κατοίκων του χωριού, του Προέδρου του Τ. Σ. κ. Δημ. Ζήση και τοπικών συμβούλων τέθηκαν αρκετά ζητήματα που απασχολούν το χωριό (αρδευτικό έργο, ορατότητα δρόμου, συντηρήσεις οδοποιίας, πρόσβαση των λεωφορείων ΚΤΕΛ στο κέντρο, ζημιές ιδιωτικών περιουσιών από κατολισθήσεις, βυζαντινά μνημεία  κ.λπ.). Ο νομάρχης εξήγησε για το καθένα αίτημα χωριστά τίνος αρμοδιότητα είναι Α΄θμιας, Β΄θμιας Αυτοδιοίκησης ή της πολιτείας ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που πρέπει να απευθυνθούν. Απάντησε δε σε όλα τα θέματα που αφορούν αρμοδιότητα της Νομαρχίας και τόνισε ότι η καλή συνεργασία που υπάρχει μέχρι τώρα θα συνεχιστεί προς όφελος των κατοίκων της Βατσουνιάς που είναι από τα πιο ζωντανά χωριά της περιοχής.

Στη Πορτή ο πρόεδρος του Τ.Σ κ. Κων/νος Σπύρου, και οι κάτοικοι του χωριού, αναφέρθηκαν αναλυτικά στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο δημοτικό διαμέρισμα, με κυρίαρχα ζητήματα που αφορούν το κεντρικό δρόμο(κατολισθήσεις), πρόσβαση των λεωφορείων ΚΤΕΛ στο κέντρο, αμμοχαλικοστρώσεις δρόμου, διευκόλυνση σύνδεσης με την γέφυρα (Αργύρη) κλπ.

 «Είναι πραγματικά σημαντικό γεγονός αυτή η αμφίδρομη σχέση που αναπτύσσουμε με τον κόσμο των μικρών αυτών χωριών, ανταλλάσοντας απόψεις και εμπειρίες με σκοπό από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, είτε παρεμβαίνοντας άμεσα με τις υπηρεσίες μας, είτε λειτουργώντας ως ιμάντες μεταφοράς τους προς την κεντρική εξουσία, αξιοποιώντας όλους τους φορείς και το πολιτικό προσωπικό του Νομού. Δεν πρέπει τα χωριά αυτά να «σβήσουν».Έχουν προοπτικές αρκεί η πολιτεία, οι εκπρόσωποί της, όλοι μας να αφουγκρασθούμε τα προβλήματά τους και φυσικά στο μέτρο που μας αναλογεί, πολιτεία και αυτοδιοίκηση, να δώσουμε πραγματικές λύσεις μέσα από πολιτικές ουσιαστικής αποκέντρωσης με αρμοδιότητες και αποφασιστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους της»κατέληξε ο Νομάρχης κ. Φ. Αλεξάκος, ολοκληρώνοντας άλλη μια περιοδεία σε χωριά του Νομού.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για την απελευθέρωση της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Γυμνασίου Βραγκιανών