Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών (Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της «Κλίμακος») 7 Απριλίου 2019, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τ.Κ. Ναρθακίου Φαρσάλων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Ε΄ κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο εσπερινό του κήρυγμα με επίκαιρο θέμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής «Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος – της ερήμου το γόνιμον».

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Πελεκητής», την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών (Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της «Κλίμακος») 7 Απριλίου και ώρα 8:00΄π.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας «Πελεκητής».

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή Δ΄ των Νηστειών (Οσίου Ιωάννου του Σιναΐτου, συγγραφέως της «Κλίμακος») 7 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, την Θεία Λειτουργία και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 6:30΄μ.μ., η πόλη των Σοφάδων θα υποδεχθεί τεμάχιο του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου εκ της Ιεράς Μονής Οσίου Ξενοφώντος Αγίου Όρους. Η υποδοχή θα λάβει χώρα στη μικρή πλατεία έναντι της Συνεταιριστικής Τραπέζης και θα ακολουθήσει Λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

Στη συνέχεια θα τελεσθεί η ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο Γεώργιο και η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Το ιερό Λείψανο θα βρίσκεται προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών στον ως άνω Ιερό Ναό έως και την 12η Απριλίου.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7:00΄π.μ. έως και τις 10:00΄μ.μ.

Προηγούμενο άρθρο Γίνεται να κάνουμε τον κόσμο μας ομορφότερο μέσα σε μία μόνο μέρα;
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων